RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U tunelu Salakovac ispred vozila generala Ante Jeleča eksplodirala naprava, počinioci otkriveni, istraga u tijeku

Napisano 21.11.2015. 14:06

Sinoć oko 21 sat, u tunelu Salakovac, na magistralnoj cesti M-17 sjeverno od Mostara, bačena je eksplozivna naprava ispred vozila u kojemu se nalazio načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general Anto Jeleč.

U eksploziji nitko nije povrijeđen. Blokiran je bio sav promet i šire područje oko tunela i hidroelektrane Salakovac.

General Jeleč je potvrdio za "Dnevni avaz" da se dogodio incident, ali nije mogao reći više detalja.

-Bila je eksplozija u tunelu Salakovac. Ja nisam povrijeđen niti je moje vozilo oštećeno. Samo sam prošao kroz dim. Ja sam to vidio i prijavio sam policiji i oni vrše istragu, kaže Jeleč.

Prema pisanju portala Večenjeg lista eksploziv je bačen iz automobila na zid tunela.

Iz policijskih izvora Dnevnom avazu je potvrđeno kako je u tunelu Salakovac večeras došlo do eksplozije ispred vozila u kojem je bio načelnik Zajedničkog štaba OS BiH Anto Jeleč.

Eksplozivna naprava je aktivirana, ostavila je krater, ali srećom ni general Jeleč niti iko iz njegove pratnje nije povrijeđen.

Prema policijskim izvorima, najvjerojatnije je naprava bačena iz vozila u pokretu, a primijećeno je vozilo koje se brzo udaljavalo. Policijske ekipe su na licu mjesta i utvrđuju sve detalje.

U tunelu Salakovac kod Mostara nije izveden teroristički napad na generala Antu Jeleča, a u eksploziji nisu korišteni bomba ni dinamit, rekla je Srni dežurna tužiteljica Hercegovačko-neretvanske županije Maja Čišić.

"Prema činjenicama koje imamo do sada, mislim da nije bio napad na generala Antu Jeleča, ali dok se istraga ne završi ne mogu ništa tvrditi sa sigurnošću", rekla je Čišićeva i dodala kako je još prerano donositi zaključke.

Čišićeva je napomenula kako je do sinoćnje eksplozije u tunelu Salakovac došlo, najvjerojatnije, upotrebom nekog pirotehničkog sredstva, ali se vještačenja još rade kako bi se točno utvrdilo o čemu je riječ.

Ona je navela da je iz automobila, koje je bilo ispred automobila generala Jeleča, bačena naprava prilikom izlaska iz tunela.

Nije bilo pretjecanja, ali je Jeleč vidio o kojem je automobilu riječ.

"Policija je odmah nakon prijave identificirala o kome je riječ i vozač automobila se odmah javio u policiju. S njim su bile još dvije osobe. Ne radi se ni o kakvim vehabijama", naglasila je tužiteljica.

Ona je dodala da je riječ o mlađim osobama iz Mostara koje nemaju kriminalni dosje.

Osoba koje je sinoć u tunelu Salakovac sjeverno od Mostara iz vozila bacila nepoznatu napravu u trenutku kada je kroz tunel prolazio načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH Anto Jeleč, dala je svoj iskaz policiji, izjavio je jutros na izvanrednoj konferenciji za novinare glasnogovornik MUP-a HNK-a Ljudevit Marić.

Prema njegovim riječima, tri osobe koje su se nalazile u vozilu koje se kretalo ispred vozila Oružanih snaga BiH ispitane su u svojstvu svjedoka u policijskim prostorijama, gdje su dale izjavu na okolnosti vezane za ovoj događaj.

Marić nije želio ulaziti u detaljnije informacije o osumnjičenom, naglasivši samo kako Uprava policije HNŽ-a nastavlja intenzivno raditi na ovom slučaju.

Spomenuo je samo kako su na licu mjesta pronađeni određeni tragovi koji se mogu povezati s događajem i koji će biti poslani na vještačenje, prenosi Fena.

Marić je posjetio je kako je u petak oko 17.30 sati u Policijsku postaju Mostar Sjever došao general Jeleč te prijavio eksploziju koja se dogodila ispred njegovog vozila u tunelu Salakovac na izlazu u smjeru Mostara. General Jeleč je dao je i podatke o registracijskim oznakama vozila koje se kretalo ispred njega.

General Jeleč je u tužiteljima dao izjavu o eksploziji u kojoj nije bilo ozlijeđenih niti je pričinjena šteta na njegovu vozilu.

Po navodima medija u Mostaru, Jelečevo službeno vozilo je u tunelu preteklo drugo vozilo iz kojega je bačena nepoznata naprava koja je eksplodirala.

Jeleč je samo projurio kroz dim i incident prijavio policiji.

Pirotehničari iz MUP-a HNŽ-a su napravili očevid te na mjestu događaja utvrdili manja oštećenja ivičnjaka kao i papirnate tragove koji upućuju da se radilo o eksploziji snažnijeg topovskog udara ili pak privrednog eksploziva.

U Mostaru je, pak, i bez prije napada bio primjetan povećan broj policijskih ophodnja.

Prije dva dana pripadnik radikalnog islamskog vehabijskog pokreta ubio je iz strojnice dvojicu pripadnika Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi