RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Uhićena osoba iz Travnika, prebacivao oružje iz BiH u Sloveniju

Napisano 07.01.2018. 23:29

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Tužiteljstva BiH jučer uhitili osobu iz Travnika incijala A. A. (1986. god.), koja se dovodi u vezu s krivičnim djelom organiziranog kriminala, a u vezi s neovlaštenim prometom oružja i vojne opreme te proizvodima dvojne namjene.

Asistenciju prilikom ovih aktivnosti je pružilo Ministarstvo unutarnjih poslova Srednjobosanske županije. Uhićena osoba se sumnjiči da je u prethodnom razdoblju organizirala posredstvom drugih osoba iz Bosne i Hercegovine i Slovenije, prebacivanje veće količine oružja i vojne opreme iz Bosne i Hercegovine u Republiku Sloveniju, priopćeno je iz FUP-a, prenosi Fena.

Navedena osoba je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će biti u zakonskom roku, uz izvješće o izvršenom krvičnom djelu, proslijeđena u daljnju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

U okviru navedenih policijskih aktivnosti, a na osnovu naredbi Suda BiH i uz podršku pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, danas su na dvjema lokacijama na području Zenice izvršeni pretresi objekata koje koriste osobe za kojima se još traga budući da se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelima. Federalna uprava policije nastavlja suradnju s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Slovenije te aktivnosti na identifikaciji osoba i dokumentiranju krivičnih djela. 


Nema komentara

Anketa

Ustavi