RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

ULTIMATUM SARAJEVU: Promjene Izbornog zakona ili sankcije

Napisano 24.11.2017. 23:14

Tema razgovora, koji su održani u utorak, kako saznaje banjalučki list, bile su izmjena Izbornog zakona BiH, a na sastanku je BiH dan i svojevrstan ultimatum da do veljače mora napraviti pomak kada su u pitanju izmjene ovog zakona, u protivnom moguće su sankcije prema BiH.

“U veljači će Europska komisija objaviti izvješće za zapadni Balkan i ako do tada BiH ne postigne pomak kada je u pitanju Izborni zakon, moguće je da svi procesi koji vode ka europskim integracijama budu obustavljeni”, kaže izvor “Nezavisnih novina”.

List saznaje da su iz međunarodne zajednice predložili da se pregovori nastave sljedećeg tjedna, te da se u njih uključe i eksperti iz Venecijanske komisije.

“Nezavisne novine” saznaju da je postignut dogovor i kada je u pitanju izbor srpskih delegata u Domu naroda FBiH, te da će se krenuti u izmjenu Ustava FBiH kako bi se delegati iz srpskog naroda mogli birati s liste stranaka, a ne samo iz županijskih skupštinskih klupa.

Na sastanku su bili visoki stranački dužnosnici, pa je tako DF predstavljao Damir Bećirović, ispred SDA i HDZ-a bili su Halid Genjac i Bariša Čolak, Saveza za promjene Igor Golijanin (SDS), dok su Zoran Mikulić i Damir Arnaut predstavljali SDP i SBB.

Ovom sastanku trebali su nazočiti i članovi Kolegija Zastupničkog doma Parlamenta BiH Borjana Krišto, Šefik Džaferović i Mladen Bosić, te Aleksandra Pandurević, šefica Kluba zastupnika SDS-a u Zastupničkom domu BiH, ali su oni bili spriječeni jer su bili na putu u Bruxelles. Također, na razgovore su bili pozvani i predstavnici SNSD-a, ali oni nisu došli.


Nema komentara

Anketa

Ustavi