RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Uskoplje: Obilježena 26. obljetnica osnutka brigade HVO-a dr. Ante Starčević

Napisano 06.08.2018. 23:23

U nedjelju, 05. kolovoza 2018. godine u Uskoplju je obilježena 26. obljetnica brigade dr. Ante Strarčević.

Obilježavanje obljetnice počelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen-obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u naseljenom mjestu Pidriš, služenjem svete mise za sve poginule hrvatske branitelje u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Uskoplju, te opijelom i polaganjem vijenaca na središnjem spomen-obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Uskoplju. Vijence su položili koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općine Uskoplje, Ljubuški, Rama, Tomislavgrad, Županije Središnja Bosna, izaslanstvo OO HDZ-a BiH Uskoplje, izaslanstvo Općine Ljubuški te Oružane snage BiH.

Čestitke povodom 26. obljetnice brigade dr. Ante Strarčević uputili su predsjednik FBiH Marinko Čavara i brigadir HVO-a Zrinko Tokić, ratni zapovjednik brigade dr. Ante Starčević.

  Brigada dr. Ante Starčević je unatoč svim teškoćama branila i obranila Uskoplje i hrvatski narod u Uskoplju. U svojim bojnim djelovanjima poštovala je načela ratovanja, pokazala izuzetno visok moral i korektan odnos prema zarobljenim vojnicima Armije BiH i civilnom pučanstvu. Kroz brigadu prošlo je 1834 vojnika, od toga je 129 poginulih i 406 lakše ili teže ranjenih.

  Nakon polaganja vijenaca dodijeljene su prigodne nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola iz Uskoplja. Prigodno druženje za sve pripadnike postrojbi koje su djelovale u sklopu brigade dr. Ante Starčević i za sve ostale nazočne upriličeno je u dvorištu Osnovne škole „Uskoplje“.


Nema komentara

Anketa

Ustavi