RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Vezirska bolje izgledala u vrijeme vezira

Napisano 24.03.2011. 08:36

TRAVNIK - Ulice u centru grada prepune rupa

 Vezirska bolje izgledala u vrijeme vezira

Priča općinske administracije o turizmu kao velikoj razvojnoj šansi sa ovakvom infrastrukturom postaju samo puke fraze

Teško je naći grad u BiH gdje gradske ulice u središnjoj zoni izgledaju tako loše kao u Travniku. Prolazak ulicom Erika Brandisa, posebno u večernjim satima, kada je ovo zbog zabrane i jedina komunikacija, zbog brojnih rupa podsjeća na reli-stazu.

Noćni horor

Proteklih godina trošio se novac poreskih obveznika na „krpljenje udarnih rupa". Rupe su već mjesecima ponovo „aktivne", ali nadležne općinske službe ništa ne poduzimaju. I druga ulica koju su Travničani prinuđeni koristiti tijekom dana, ali i u večernjim satima tijekom zabrane prometa kroz glavnu gradsku ulicu, Vezirska, bolje je izgledala u vrijeme vezira, što zbog udarnih rupa, što zbog radova koje je izvodila „UNIS-Energetika". Ni rupe ni iskopi zbog kvara na sustavu grijanja nisu sanirani.
U gradu u kojem općinska administracija već godinama priča o turizmu kao velikoj razvojnoj šansi, dvije ulice koje vode prema najposjećenijim mjestima u gradu, Starom gradu i rodnoj kući nobelovca Ive Andrića, u očajnom su stanju.
Uz ulicu Varoš, koja vodi do Starog grada, rupa do rupe, a u ulici Zenjak gdje je rodna kuća nobelovca rupe, a za kišnih dana i lokve. Ali, važno je pričati o turizmu i efikasnoj administraciji te o projektima.

Prošećite gradom

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Travnik vijećnici nisu imali zamjerki na rad općinske administracije, a načelnik Tahir Lendo pohvalio je tu činjenicu uz opasku kako je općinska administracija „jedna od prepoznatljivih" po svom radu! Kako li tek izgledaju gradovi gdje su administracije neprepoznatljive?
Možda bi i načelniku i vijećnicima bilo bolje da umjesto „prepoznavanja" prošeću gradom.

| Dnevni avaz | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi