RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Vlada HBŽ-a dala suglasnost na Pravilnik o stambenom zbrinjavanju branitelja

Napisano 14.09.2018. 23:14

Vlada Hercegbosanske županije na današnjoj sjednici usvojila je Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o stambenom zbrinjavanju branitelja i stradalnika Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Pravilnikom se uređuju uvjeti, način i postupak za ostvarivanje prava na stambeno zbrinjavanje i pomoć u stambenom zbrinjavanju branitelja i stradalnika Domovinskog rata i članova njihovih obitelji HVO-a Hercegbosanske županije.

"Pravo na stambeno zbrinjavanje i pomoć u stambenom zbrinjavanju, prema ovom pravilniku, ostvaruju prioritetne osobe iz članka 2., 3., 4., i 5. Zakona, koje su ranjene, zatočene, obitelji poginulih i nestalih branitelja prema pravu prvenstva", priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Primarni razlog za donošenje tog pravilnika je, kako je navedeno, uvođenje u pravo stambenog zbrinjavanja i najbrojnije i socijalno najugroženije braniteljske skupine koju čine razvojačeni branitelji, kao i potreba za boljim normativnim uređenjem pojedinih odnosa iz praktične primjene, koji zahtijevaju razrađenija i praktičnija normativna rješenja.

Vlada je donijela i Odluku o raspodjeli sredstava iz Programa utroška sredstava „Transfer udrugama građana – Crveni križ i invalidne osobe“ utvrđenog Proračunom Hercegbosanske županije za 2018. godinu u Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u iznosu od 30.000 maraka.

Također, Vlada je utvrdila dokument okvirnog proračuna Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije za razdoblje 2019./2021. godina i on će biti upućen u skupštinsku proceduru.

Na sjednici je donesena i Odluka kojom se odobrava raspodjela financijskih sredstava Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije u iznosu od 140.000 maraka, a u svrhu financijske pomoći zdravstvenim ustanovama Hercegbosanske županije, i to domovima zdravlja u Livnu, Tomislavgradu, Kupresu i Glamoču, Županijskoj bolnici „ Dr. fra Mihovil Sučić“ Livno i Zavodu za javno zdravstvo Hercegbosanske županije.

Nakon razmatranja, usvojena je Odluka o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola, za školsku 2018./2019. godinu u ukupnom iznosu od 450.000 maraka, sukladno podatcima o broju učenika koji koriste prijevoz dobivenim od strane srednjih škola Hercegbosanske županije, navodi se u priopćenju.


Nema komentara

Anketa

Ustavi