RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Wigemark: Već su pale projekcije rasta BiH do tri posto

Napisano 13.05.2017. 22:57

Zbog pada prijedloga zakona o akcizama u Parlamentu BiH, međunarodne financijske institucije smanjile su svoje pognoze rasta ekonomije Bosne i Hercegovine od dva do tri posto, što na je na godišnjem planu veliki postotak. Reagirao je i visoki predstavnik Europske unije Wigemark u Banja Luci gdje se sastao sa premijerkom Željkom Cvijanović, pri čemu je pohvalio rad vlade Republike Srpske.

Šef Izaslanstva EU-a u BiH Lars Gunnar Wigemark tijekom posjeta Banja Luci kazao kako je neusvajanje izmjena Zakona o trošarinama korak unatrag iz ekonomske perspektive.

On je otkrio kako su pojedine međunarodne financijske institucije već smanjile svoje projekcije o godišnjem rastu za BiH i to u rasponu od dva do tri posto. Govoreći o samoj situaciji u kojoj zakonsko rješenje o trošarinama nije dobilo podršku na Parlamentu Wigemark je naveo da je to očito bila volja naroda, odnosno izabranih predstavnika, kazavši i kako je interes Europske unije da je u ovom slučaju postojala dovoljna i odgovarajuća informiranost uključenih aktera.

-Nadam se da je konačna odluka donesena na osnovu odgovarajućih informacija i da predstavlja volju naroda, istaknuo je Wigemark.

S druge strane on je izrazio nadu kako neusvajanje neće usporiti provedbu Reformske agende, poručivši kako u tom dokumentu postoje i druge teme na kojima se treba nastaviti raditi, počevši od vladavine prava pa do reforme javne uprave.


Nema komentara

Anketa

Ustavi