RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zbog ratnih zločina nad Hrvatima i Bošnjacima u Sanskom Mostu uhićen Mićo Praštalo

Napisano 26.12.2017. 23:26

Postupajući po nalogu tužiteljstva iz Posebnog odjela za ratne zločine, policijski djelatnici SIPA-e proveli su akciju u kojoj je lociran, identificiran i lišen slobode osumnjičeni Mićo Praštalo, zv. „Kudra“, rođen 1945. godine u Sanskom Mostu.

Praštalo je pod istragom tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, a osumnjičen je da je tijekom svibnja i lipnja 1992. godine, kao zapovjednik 6. bataljuna 6. sanske brigade VRS, postupao protivno odredbama međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata, prenosi Fena.

Osumnjičeni se tereti za zločin protiv čovječnosti, počinjen progonom stanovništva bošnjačke i hrvatske nacionalnosti iz mjesta Sanica i Hrustovo.

U napadima na navedena sela, počinjeno je ubojstvo šest osoba, te protupravno zatočenje većeg broja žrtava, a napadi su rezultirali progonom cjelokupnog stanovništva bošnjačke i hrvatske nacionalnosti sa navedenog područja.

Osumnjičeni će tijekom dana biti predat postupajućem tužitelju, koji će ga ispitati i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, mjera zabrane, ili drugih aktivnosti u skladu sa zakonom, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi