RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zdravko Skočibušić novi tajnik Skupštine Hercegbosanske županije

Napisano 12.03.2018. 23:37

Na izvanrednoj sjednici Skupštine Hercegbosanske županije održanoj u ponedjeljak u Tomislavgradu za tajnika te skupštine, sa 14 glasova za, četiri protiv i dva suzdržana, izabran je Zdravko Skočibušić.

Novi tajnik ovu će dužnost obnašati u narednih pet godina, prenosi Fena.

Tijekom rasprave, zastupnici Nedjeljko Rimac (HDZ 1990), Stipe Barun (HDZ BiH) i Josip Perić (HNL) uputili su kritike na zakonitost procedure imenovanja rukovodećeg državnog službenika u Skupštini Hercegbosanske županije.

Istodobno, Jasenko Tufekčić (SDA) naglasio je potrebu za imenovanjem tajnika i provođenje nužne sistematizacije radnih mjesta jer unutar Stručne službe ovog zakonodavnog tijela, po njegovim riječima, već godinama poslove obavljaju djelatnici koji nemaju valjano zaposlenje i kojima se svaka tri mjeseca produžuje radni odnos.

Inače, izbor tajnika Skupštine pokrenut je još prije tri godine, s tim da je u siječnju 2017. godine po završenoj proceduri i izboru preko Agencije za državnu službu, a po upućenim zahtjevima klubova Srba i Bošnjaka u Skupštini Hercegbosanske županije, Vijeće za zaštitu vitalnih interesa Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine prihvatilo njihove zahtjeve te odlučilo da su prihvatljivi.


Nema komentara

Anketa

Ustavi