RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Žepačko Novo naselje "raj na zemlji"

Napisano 26.07.2010. 15:13

Od gradnje prvih obiteljskih kuća u MZ Novo naselje  prošlo je desetak godina, i izgrađena je  pedeset i jedna stambena jedinica. Sve obitelji su iz kategorije stradalnika domovinskog rata, ratnih vojnih invalida i obitelji poginulih hrvatskih branitelja, kojima je općina Žepče,  u periodu od 1998.-2000 godine, besplatno dodijelila građevinsko zemljište, i  pomogla u osiguranju materijala za gradnju. Radovi oko komunalne infrastrukture su već odavno završeni, i dovedena struja, voda, telefon, i uređena kanalizaciona mreža. Također, iz općinskog proračuna je financirana izgradnja javne rasvjete, kao i kompletna putna infrastruktura kroz naselje , u dužini od 1150 m2.

Ovih dana završeni su radovi na posljednjih 230 m2 gradskih ulica. Asfaltiranom dionicom puta najviše su zadovoljni 200-stotinjak mještana ali i općinska uprava na čelu sa načelnikom Matom Zovko. Vrijednost radova je 30 866 KM, a izvođač poduzeće „Doboj putevi“. Tom prigodom organizirana je mala svečanost na kojoj su pored mještana, nazočni bili općinski načelnik sa pomoćnicma i ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojske županije Josip Martić. Svečanu vrpcu su presjekli općinski načelnik Mato Zovko i predsjednik MZ Novo Naselje Ivo Josipović. U svom obraćanju, općinski načelnik Mato Zovko, naglasio je važnost zajedničkog rada općinske vlasti i mjesnih zajednica , u određivanju prioriteta i osiguranju financijskih sredstava. MZ Novo naselje ne razlikuje se od bilo kojeg prigradskog naselja u Zagrebu, i ovdje se lijepo živi, ako se to želi, kazao je Zovko.
Prema riječima predsjednika mjesne zajednice Novo naselje Ive Josipovića ostali su „sitni“ radovi koji će biti završeni do kraja godine.
- To se uglavnom odnosi na rješavanje pitanja mladih , izgradnji sportskih terena , igraonice za djecu , kao i mjesnog doma gdje bi se mještani mogli okupljati, kaže Josipović i dodaje kako je zahvaljujući općini Žepče, općinskom načelniku i njegovim pomoćnicima, najveći dio neriješenih pitanja već davno uspješno okončan.

 

radiozepce.com


Nema komentara

Anketa

Ustavi