RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zovko na konferenciji o Zapadnom Balkanu: Manji narod je po treći put preglasan od većinskog naroda u Federaciji

Napisano 16.10.2018. 23:22

Zastupnica u Europskom parlamentu, Željana Zovko, sudjelovala je danas na konferenciji o zapadnom Balkanu pod nazivom “EU-ZAPADNI BALKAN: KAKO ZAJEDNO GRADITI ZAJEDNIČKU BUDUĆNOST” u organizaciji Kluba zastupnika Europske pučke strane (EPP). Konferencija je okupila je lidere sa zapadnog Balkana, koji su dio europskih pučana, kako bi zajednički razmotrili izazove koji su pred zemljama regije na putu prema EU.

Na konferenciji su sudjelovali uz organizatora zastupnika Andreya Kovatcheva i Predsjednik EPP-a, Joseph Daul, predsjednik Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu, Manfred Weber, te mnogi drugi  ugledni europski dužnosnici, zastupnici, stručnjaci kao i predstavnici nacionalnih parlamenata.

Zovko je sudjelovala u raspravi na panelu 'Osnaživanje društvenog i gospodarskog razvoja regionalnim povezivanjem i digitalnom ekonomijom'zajedno sa Predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, zamjenikom šefa poslaničke skupine Srpske napredne stranke (SNS) Vladimirom Orlićem i Lulzim Bashom, predsjednikom Demokratske stranke Albanije.

Zastupnica Zovko je izrazila zabrinutost zbog situacije u BiH nakon proteklih izbora koja je nastala zbog  nepronalaženja riješena za probleme izbornog zakona te nepronalaženja rješenja za promjenu izbornog zakona i dovela zemlju u situaciju političke krize. Manji narod je po treći put preglasan od većinskog naroda u Federaciji  za izbor člana predsjedništva i time izgubio svog legitimnog predstavnika.

Ovakva politika kojom se u zadnjih 20 godina pokušava izgraditi društvo u kojem većinski prevladava manjinski narod polarizira zemlju i razdvaja sve tri zajednice ostavljajući ih izložene stranim nedobronamjernim utjecajima.


Nema komentara

Anketa

Ustavi