RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zukan Helez - Ne brinite!

Napisano 06.07.2011. 09:58

Ministar Zukan Helez sa stradalnicima HVO-a
 
Zukan Helez - Ne brinite!

Ne brinite se, poručio je Zukan Helez, ministar branitelja u Vladi FBiH, stradalnicima HVO-a koji svoje vojne i invalidske mirovine ostvaruju u Republici Hrvatskoj. On je nakon sastanka s udrugama HVO-a proisteklim iz rata kazao kako nikomu nije u interesu da stradalnici HVO-a ostanu bez naknada koje primaju iz Hrvatske.

- Potrebno je da svaki stradalnik ima najmanje 20-postotnu invalidnost kako bi primao naknade iz Hrvatske. Nama je u interesu da nam novac dolazi iz druge države, posebice ako su ljudi stradali i ako su oštećeni. Također, udruge HVO-a podržavaju reviziju korisnika stečenih braniteljskih prava. Nitko tko je legalno uveden u prava neće ostati bez svojih zakonom zajamčenih prava, kazao je Helez.
Istaknuo je kako su u procesu revizije korisnika prava razvojačenih branitelja najveći problem lažni invalidi, "jer oni dižu prašinu".

Jasna Zlomislić, predsjednica Udruge obitelji poginulih branitelja HVO-a, nakon sastanka s ministrom Helezom kazala je kako braniteljske udruge neće dopustiti da ih se koristi u dnevnopolitičke svrhe.
- Naš cilj je suradnja s ministrom na bazi partnerstva. Želimo zaštititi i popraviti stečena prava braniteljske populacije. Drago nam je da postoji suradnja i nećemo dozvoliti da nas se dijeli na ove i one, kazala je Zlomislić.

Helez: Nemam veze s Mlaćom
Ministar Zukan Helez je demantirao medijske napise kako je za savjetnika postavio osobu koja ima veze sa ratnim zločinima nad Hrvatima Bugojna.
- Kazali su mi i da imam veze s Dževadom Mlaćom, ratnim načelnikom općine Bugojno, a on je mene zatvarao. Na sastanku ratnog predsjedništva općine Bugojno donesena je odluka da me se likvidira, a sada me se dovodi u vezu s tim čovjekom. Pitam one koji su plasirali tu priču zašto šute o Selmi Cikotiću, kojeg je HDZ podržao da uđe u Vijeće ministara i svi su tada šutjeli. Također, morat će dotična novinarka na sudu pojasniti kome i gdje sam ja to psovao hrvatsku majku, kao i čiju to zločinačku politiku slijedim, kazao je Helez.

| Oslobođenje | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi