RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

“Etničke tenzije i retorika u BiH jako brinu NATO”

Napisano 27.05.2010. 10:19

“Etničke tenzije i retorika u BiH jako brinu NATO”
Rasmussen i Ashton održali su bilateralni sastanak, a nazočili su i sjednicama Sjevernoatlantskog vijeća i Odbora za politiku i sigurnost EU-a

Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen i visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton razgovarali su u Bruxellesu o situaciji u BiH, priopćeno je iz NATO-a.

”Sve zemlje članice saveza imaju zajedničko mišljenje da budućnost BiH leži u euroatlantskim strukturama. Međutim, također moram reći i da postoji velika zabrinutost zbog razine etničke tenzije i retorike u BiH”, rekao je Rasmussen novinarima. Rasmussen je izrazio nadu da će BiH uskoro “izvršiti prenos vojne imovine s entitetskog na državnu razinu”, što je uvjet za pristupanje Akcijskom planu za članstvo (MAP), objavljeno je na internet-stranici NATO-a. NATO je BiH ponudio članstvo u MAP na summitu NATO-a održanom u travnju u Tallinnu.

Rasmussen i Ashton održali su bilateralni sastanak, a nazočili su i sjednicama Sjevernoatlantskog vijeća i Odbora za politiku i sigurnost EU-a. Glavna tema razgovora bila je BiH, gdje EU predvodi operaciju Altea, uz potporu NATO-a.


Nema komentara

Anketa

Ustavi