RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

„Nemojte zaboraviti da predstavljate Isusovu ljubav i da njoj služite…“

Napisano 30.04.2012. 09:27

Sarajevo - Održan XV. susret ministranata Vrhbosanske nadbiskupije

„Nemojte zaboraviti da predstavljate Isusovu ljubav i da njoj služite…“

Svečanu Euharistiju u prepunoj katedrali predslavio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić

U Sarajevu je održan XV. susret ministranata Vrhbosanske nadtaiskupije. Nakon što su se pripravili sakramentom ispovijedi u svojim župama, više stotina ministranata je po dolasku u Sarajevo odjenulo svoje odore i krenulo u procesiji od Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa do katedrale Srca Isusova.

Svečanu Euharistiju u prepunoj katedrali predslavio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uz uslavlje svojih suradnika u Ordinarijatu i dijecezanskih i redovničkih svećenika. U prigodnoj propovijedi kardinal Puljić je izrazio radost što se već petnaesti put u sarajevskoj prvostolnici okupljaju ministranti koji služe kod oltara i koji predstavljaju i velik broj ministranata koji nisu došli na godišnje okupljanjeu Sarajevo u katedralu - majku svih crkava Vrhbosanske nadbiskupije.

Podsjećajući da je na ispitu krizmanika jedna krizmanica, na njegovo pitanje o tome što je najvažnije u životu, odgovorila da je najvažnije ljubiti, kardinal Puljić je kazao da je to životni odgovor te da to prije svega znači upoznati Boga koji je Ijubav i otvoriti srce Božjoj ljubavi.

„Vi ste, dragi ministranti, služitelji te ljubavi kod oltara. Svaki put služite toj ljubavi, učite lekciju Božje Ijubavi: kako se živi za dragoga, kako se čini dobro, kako tu poruku ljubavi ponijeti u svoj život... Nemojte zaboraviti da vi predstavljate Isusovu ljubav i da njoj služite. To je vaše zvanje jer služite oltaru, kazao je kardinal Puljić. Nakon Mise uslijedio je kulturno-umjetnički program u dvorani Katoličkog školskog centra.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi