RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ante Ramljak: Oko na Konzum u BiH bacile su neke interesne skupine

Napisano 24.09.2017. 22:09

Osim političara, agenti Obavještajno-sigurnosne agencije BiH prisluškivali su navodno i hrvatske gospodarstvenike. Među njima su direktori Konzuma BiH te Velproa, a preko njih i izvanredni povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak.

Upitan zabrinjavala li ga to što se našao na meti agenata iz BiH, Ramljak je za Tportal poručio kako o tome nema saznanja i ne može komentirati te navode, ali da bi, ako je to točno, bilo bolje da su slušali Dubiozu kolektiv umjesto njega.

Osim Ramljaka, prema pisanju Večernjeg lista, prisluškivana je potpredsjednica Vlade te ministrica gospodarstva Martina Dalić.

Podsjetimo, otkako se uhvatio raščišćavanja situacije u posrnulom koncernu, Ramljak ima daleko više problema s dobavljačima u BiH, nego u Hrvatskoj.

Tamošnji dobavljači tražili su plaćanje robe u roku, znajući da Konzum to ne može poštovati.

‘Konce iz pozadine povlače političari, a sve kako bi bacili Konzum na koljena i potom ga jeftino preuzeli’, rekao je za Tportal prije nekoliko mjeseci izvor upućen u razgovore Ramljaka i dobavljača iz BiH.

Konzumu su probleme podjednako radili dobavljači iz Republike Srpske i Federacije, dok su hrvatski dobavljači bili spremni na suradnju i konstruktivne razgovore.

‘Oko na Konzum u BiH bacile su neke interesne skupine koje za svoje iscrpljivanje hrvatske tvrtke imaju i političku podršku’, tvrdio je tada naš izvor.

Situacija se u međuvremenu smirila i prije desetak dana Ramljak je iz Sarajeva poručio kako se poslovanje Agrokora u BiH stabiliziralo.

‘Krenuli smo u provedbu plana da se Mercator vrati u BiH, preuzme svoje dućane te ćemo dokapitalizirati Konzum svježim novcem iz Agrokora i prije svega smiriti situaciju s dobavljačima koji će sigurno naplatiti svoja potraživanja’, kazao je Ramljak.

Pojasnio je kako trenutačni dug Konzuma BiH prema dobavljačima iznosi 40 milijuna konvertibilnih maraka (oko 20 milijuna eura), a on će biti izmiren na temelju ulaganja svježeg kapitala u tu tvrtku iz Leda i Sarajevskog kiseljaka, kao i dijelom iznosa od 15 milijuna eura, koji će za BiH biti izravno izdvojen iz sredstava Agrokora.

 

Ulaganjima u Konzum BiH, kako je rekao Ramljak, Ledo i Sarajevski kiseljak će de facto postati njegovi novi vlasnici.


Nema komentara

Anketa

Ustavi