RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čitlučka destilerija otkupila svo ponuđeno smilje po cijeni od 2 do 2,5 KM

Napisano 07.08.2017. 23:28

Ovogodišnji otkup i destilacija smilja u ovoj sezoni završio je za destileriju Brotnjo gdje su otkupili svo ponuđeno smilje - od Stoca, Mostara, Čapljine, Čitluka, Ljubuškog, Širokog Brijega, Gruda i Posušja, piše Agroklub.ba.

Posjetili 90 posto plantaža

"Nismo dopustili da niti jedan proizvođač smilja dođe u situaciju da nema kome predati svoje smilje ili da bude prisiljen da ga preda u bescjenje. U ovom periodu fizički smo izašli na 90 % plantaža. Uzeli smo uzorke smilja, napravili osnovne analize o kvaliteti i količini ulja sa ovih plantaža, te stvorili bazu podataka o plantažerima i plantažama", kažu u destileriji te naglašavaju kako na ovaj način žele poslati jasnu poruku proizvođačima smilja:

"Svi zajedno se trebamo truditi da uvedemo red u ovo područje ako želimo da se ova priča kvalitetno razvija."

Što ne zadovoljava - nije plaćeno

U destileriji su istakli da su otkupnom cijenom i uvjetima koje su ponudili proizvođačima dali do znanja da smilje koje ne zadovoljava kriterije analize neće biti otkupljeno, a i ono koje zadovoljava neće biti isto plaćeno. Tako je minimalna cijena 2 KM, a maksimalna 2,5 KM, ovisno o analizi, količini i klasi smilja, navodi abc.

"Uz Božju pomoć vjerujemo da smo spriječili slom priče o smilju, vratili nadu ljudima da je moguće da proizvođači smilja pristojno i dostojno žive od plodova rada ruku svojih i usporili proces iseljavanja", navode iz Destilerije Brotnjo.


Nema komentara

Anketa

Ustavi