RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović u posjetu tvrtki Eurocompany: Tvrtka nastala iz ljubavi prema Osječku

Napisano 06.09.2016. 19:23

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnoga sabora i HDZ-a BiH, u Posavini je imao protekloga vikenda iznimno bogatu radnu aktivnosti. Osobito je bio posvećen obilasku posavskih gospodarstvenika među kojima je u općini Odžak (Osječak) obišao tvrtku Eurocompany vlasnika Bože i Andreja Benića, koja je po mnogo čemu posebna i za istaknuti. Ponajprije jer je primjer kako se i u Posavini, uz inovativne ideje, profesionalnost, ali i hrabrost ulaganja, može živjeti na europskoj razini. Benići su iznimno uporni i ustrajni u nakani da žive ondje gdje su njihovi korijeni.

Tri puta su kretali od nule i svaki put uspijevali. Najprije kada su počeli graditi svoj dom, tijekom proteklih ratnih događanja on je opustošen, kao i cijela općina Odžak, da bi ih poplava prije dvije godine ponovno vratila na nulu.

 

Ljubav prema rodnom kraju

- Gospodine Čoviću, ovo je tvrtka nastala iz ljubavi prema ovom našem posavskom kraju i možda primjer da se u Posavini doista može dobro i živjeti ako se radi s planom, vizijom i, naravno, puno ljubavi koja je u mojem slučaju, eto, pomiješana i s Hercegovinom jer mi je supruga Hercegovka, priznao je Andrej Benić koji je umjesto Zagreba izabrao za život rodnu Posavinu i kaže kako se nije pokajao. I iz Osječka kratkim relacijama stiže do Zagreba, a onda putuje svijetom, tamo gdje se događaju poslovne ideje.

 

Samozatajni i uporni

Iza tvrtke Eurocompany, zapravo, samozatajno stoji, prije svih informatičar Božo Benić koji je, unatoč sigurnosti rada u Švicarskoj, odabrao ulaganje u svoj rodni Osječak. Božo je ugledni gospodarstvenik kojemu je Švicarska mjesto života i rada, a odžačka Posavina, kaže nam, daje duhovni mir nužan kako bi izdržao švicarski hladni i besprijekorni način rada. - Ova je tvrtka prije samo dvije godine bila pod vodom, a sva vrijedna računalna oprema potopljena, kao i gotovo cijela Posavina. Nismo se predali. Donio sam odluku da ponovno krećemo u posao vezan uz računalnu opremu i, eto, ponovno smo uspjeli oživiti svoj rad, kazao nam je Božo.

VL


Nema komentara

Anketa

Ustavi