RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

EU nudi pomoć malim i srednjim poduzećima u poplavljenim područjima

Napisano 03.09.2014. 15:50
Poplave

Program EU za oporavak od poplava (EU PoP) će kroz programsku komponentu Ekonomski oporavak dodijeliti bespovratnu pomoć malim i srednjim poduzećima (MSP) koja su pretrpila materijalnu štetu od poplava, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Pomoć će uključivati sredstva u izravnoj vezi sa individualnim potrebama MSP koja može da uključuje rekonstrukciju gospodarske i poljoprivredne infrastrukture, pružanje tehničke pomoći u cilju poboljšanja produktivnosti, kao i pružanje ekonomske pomoći MSP u stvaranju prihoda zasnovanog na pristupu lanca vrijednosti. Sve navedene aktivnosti su usmjerene na zadržavanje radnih mjesta, kao i proširenje mogućnosti za zapošljavanje.

Prijaviti se mogu preduzeća koja se bave proizvodnjom i proizvodno-uslužnom djelatnošću koja su registrirana na području općina Maglaj, Odžak, Domaljevac-Šamac, Orašje, Tuzla, Sanski Most, Živinice, Zenica, Srebrenik, Lukavac, Žepče, Bijeljina, Šamac, Doboj, Prijedor, Banja Luka, Modriča, Laktaši, Srbac, Šekovići, Vukosavlje, Donji Žabar, Čelinac i Brčko.

Pojedinačni iznos sredstava za koje se može podnijeti zahtjev iznosi od 10.000 KM do 150.000 KM po pravnoj osobi. Zahtjevi koji po svojoj specifičnosti u pogledu visine pomoći prelaze navedene iznose mogu biti podvrgnuti posebnoj evaluaciji.

Odabrana poduzeća će dobiti pomoć koja će se dodjeljivati u skladu s njihovim identificiranim potrebama i u okviru raspoloživih programskih sredstava.

Rok za dostavljanje prijave uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju je, najkasnije do 22.9.2014. godine do 17:00 sati.

Sve prijave slati na [email protected] ili izravno u jedan od UNDP ureda: Sarajevo: Zmaja od Bosne bb (UN House), Doboj: Cara Dušana b.b. Tuzla: Mije Keroševića 20 (zgrada RTV Tuzla) i Brčko: Bulevar Mira 1 (zgrada Vlade Brčko Distrikta).

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi