RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Gadžić: Aluminij više nije na koljenima, nego je div koji se uspravlja!

Napisano 15.03.2017. 23:50

U društvu visokih uzvanika sa svih razina vlasti u BiH, predvođenih hrvatskim članom Predsjedništva BiH, predsjednikom HNS-a BiH i HDZ-a BiH dr. Draganom Čovićem, Aluminij d.d. Mostar obilježio je danas jubilarni 20. rođendan, odnosno 20. obljetnicu poslijeratne obnove rada.

Direktor Društva Mario Gadžić obratio se okupljenim predstavnicima politike i vlasti, članovima diplomatskoga zbora, čelnim ljudima glavnih partnerskih poduzeća Aluminija i uopće uglednicima iz gospodarskoga, kulturnog i znanstvenog života. Popraćen pljeskom odobravanja, prenio je poruku punu opreznoga optimizma, obznanivši kako je mostarska tvornica prva dva mjeseca tekuće godine završila s malenom, ali itekako značajnom dobiti koja svjedoči ispravnost smjera kojim se kreću Uprava kojoj je na čelu, zajedno sa svakim pojedinim djelatnikom.

- Sve što je vezano za Aluminij potpada pod zakon velikih brojki i sve što se ovdje događa, događa se u divovskim proporcijama. Te bremenite 1997. trebalo je imati i hrabrosti i vizije podići ovoga hercegovačkog hranitelja iz ratnoga uništenja, ali i lani je trebalo imati i hrabrosti i vizije povući ga sa samoga ruba ponora. Aluminij je u samoj završnici 2016. napravio iskorak s pozicije izglasavanja stečaja i nepovratnoga uništenja, do pozicije polaganoga, ali sigurnoga oporavka. U snažnomu zamahu provodimo cjelovito restrukturiranje i prvi pokazatelji ohrabrujućom su potvrdom ispravnoga smjera naše plovidbe, kako našim vlasnicima i predstavnicima vlasti, tako i svakomu našem poslovnom partneru, banci i vjerovniku, ukratko svakomu našem prijatelju koji nam je pružio razumijevanje i potporu, bez kojih ne bismo imali šansu uskočiti u ovaj zahtjevni okršaj s katastrofom koja nam se bila nadvila nad glavama. Aluminij više nije na koljenima, nego je div koji se uspravlja – hrabro je istupio prvi čovjek Hercegovačkoga diva, podigavši zdravicu i za svoj tim koji je, istaknuo je, prihvatio stati pred izazov života.

- Duboko sam zahvalan svima Vama, visokim političkim dužnosnicima, diplomatima, partnerima …. Svi smo mi Aluminij! Naša međusobna potpora, zbog koje i jesmo tu, ključna je u zajedničkomu osiguranju ekonomskoga procvata ove države kojoj je Aluminij bio i ostao najvećim izvoznikom i istinskim motorom pokretačem stvaranja novih vrijednosti – dodao je Gadžić.

Nakon današnje svečanosti, s više od stotinu okupljenih uglednika, među kojima su bili i predsjednik Federacije BiH, zamjenici i savjetnici ministara s državne i federalne razine vlasti, predsjednik Vlade HNŽ-a, mostarski gradski poglavar, direktori obaju elektroprivreda u FBiH, direktor Elektroprijenosa, direktori najvećih komercijalnih banaka u BiH, direktori i članovi uprava gotovo svih metaloprerađivačkih tvornica u BiH i brojni drugi, večeras u 21 sat slijedi gala-večer u Galeriji Aluminij. Riječ je o otvorenju izložbe vrhunskih umjetnina, nazvane 50 za 20, kojom Aluminij nesebično daruje zajednicu iz koje je potekao, slaveći sa svim žiteljima Mostara, Hercegovine i cjelokupne BiH, stoji u priopćenju iz ovog poduzeća.


Nema komentara

Anketa

Ustavi