RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hercegovački div “Violeta” pomjera granice i bilježi rekordne prihode

Napisano 11.05.2017. 23:30

Tvrtka Violeta iz Gruda iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate poslovanja, a lani je imala rekordne prihode od 222,5 milijuna maraka, doznaje BiznisInfo.

To je povećanje od 23,5 milijuna maraka, odnosno od oko 12 posto u odnosu na godinu ranije.

Osim toga, tvrtka je lani bila jedna od najprofitabilnijih u državi, s neto dobiti od 27 milijuna maraka, u usporedbi s 19 milijuna maraka iz 2015, doznaje BiznisInfo a na osnovu podataka Bisnode BH.

Tvrtka iz Gruda, koja je jedan od najvažnijih gospodarskih subjekata u BiH, lani je upošljavala 589 radnika.

Violeta je odranije regionalni lider u prodaji papira za domaćinstvo, a njezin deterdžent za suđe također je postao jedan od lidera na tržištu.

Osim toga, Violeta je prošle godine ostvarila još jedan veliki uspjeh, jer je postala tržišni lider u BiH u veoma konkurentnom i unosnom segmentu pelena.

Prema analizama Euromonitora, Violeta je lani držala 49 posto tržišta pelena za djecu i odrasle u BiH, i bila je znatno ispred firme Procter & Gamble koja je sa svojim brendom Pampers držala 38 posto tržišta. Na taj način je tvrtka iz Gruda pokazala da se može nositi i sa svjetskim gigantima.

Nema sumnje da će ova godine biti još uspješnija za Violetu. Ne samo da njezini proizvodi sve više osvajaju tržište, nego je dogovorena i suradnja s austrijskim maloprodajnim gigantom Sparom.

Spar i Violeta potpisali su u ožujku ugovor zahvaljujući kojem će na policama Spara biti plasirani Violetini proizvodi. Ovim je Violeta postala prvi brand s ovih područja u neprehrambenoj kategoriji na austrijskom tržištu.


Nema komentara

Anketa

Ustavi