RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Indonezijska veleposlanica istaknula mogućnost izvoza livanjskog sira u tu azijsku zemlju

Napisano 06.10.2017. 23:30

Izvanredna i opunomoćena veleposlanica Republike Indonezije u Bosni i Hercegovini Amelia Achmad Yani sastala se u četvrtak s predstavnicima vlasti Hercegbosanske županije s kojima je razgovarala o mogućnostima suradnje Indonezije i te županije.

Sastanku su, uz veleposlanicu, nazočili savjetnik za ekonomska pitanja indonezijskog Veleposlanstva Rachy Rachmatom, predstavnici indonezijskih medija, predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Jozić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ-a Ivica Brešić, te predstavnik Bosna Bank Internationala Mirza Vejzagić, priopćeno je u petak iz Službe za informiranje Vlade HNŽ-a, prenosi Fena.

Predsjednik Vlade HBŽ-a otvorio je sastanak zahvalivši se veleposlanici na želji i posjeti Hercegbosanskoj županiji, kao i na iskazanom interesu za ulaganjem u tu županiju.

Veleposlanica Amelia Achmad Yani istaknula je kako je glavni razlog prvog posjeta HBŽ-u proizvodnja sira i mliječnih proizvoda te naglasila mogućnost izvoza poznatog Livanjskog sira u Indoneziju.

Ministar Brešić ukratko je predstavio HBŽ, kao i moguće prilike za suradnju s Indonezijom, rekavši kako uz posjetu veleposlanice Yani mljekarama na području općine Livno i okolice, postoji i mnoštvo prilika za suradnju među kojima su mogućnosti lovnog i sportskog turizma.

Također, predstavljen je i projekt opremanja laboratorija za mikrobiološko ispitivanje hrane i vode Zavoda za hranu i veterinu HBŽ-a kao jednog od najperspektivnijih projekata koji će omogućiti Županiji, ali i okolici najviše standarde u proizvodnji mesa, mlijeka i ostalih prehrambenih proizvoda.


Nema komentara

Anketa

Ustavi