RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Katastrofalne štete od kasnog mraza diljem Hercegovine

Napisano 22.04.2017. 23:36

Kako su meteorolozi i najavili, jutros su temperature u Hercegovini bile ispod nule. Travanjski minusi napravili su katastrofu u poljoprivrednim kulturama diljem Hercegovine.

Najgore je bilo u Ljubuškom gdje su poljodjelci tijekom cijele noći i jutra vodili neravnopravnu bitku sa mrazom koji ih je na kraju uspio svladati.

Dok se crni gusti dim nadvio nad Ljubuškim, očajni seljaci ne nalaze riječi kojima bi opisali razmjere ove katastrofe, pišu Grude Online.

Usprkos svim zaštitnim mjerama, neprospavanoj noći, paljenju guma i kišenju nasada veliki dio kultura se nije mogao spasiti, osobito su stradala sela na zapadnoj strani ljubuške općine Veljaci, Šipovača, Vojnići.

Za Radio Ljubuški iz Vojnića se javio Dubravko Vukojević, predsjednik Udruge poljodjelaca ŽZH, koji je rekao kao je upravo prispjeli krumpir na vojnićkim poljima potpuno uništen.

Slično je bilo i u Grudama gdje se temperatura rano jutros spuštala i do -3 Celzijeva stupnja, a jutros u 8 sati je bila 0. Stradali su voćnjaci, vinova loza, krumpir…, no pravi razmjeri štete vidjeti će se poslijepodne.


Nema komentara

Anketa

Ustavi