RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kiseljak - Otvoreni dani cvijeća, posjetitelji se mogu upoznati sa sadnjom

Napisano 24.05.2011. 09:01

Kiseljak - Otvoreni dani cvijeća, posjetitelji se mogu upoznati sa sadnjom

■ Obitelj Miličević već pet godina zaredom organizira Otvorene dane cvijeća
■ Otvorene dane cvijeća u Lugu otvorio je Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Kiseljaka
■ Cvijeće iz ovog rasadnika može se naći u svim dijelovima BiH

U kiseljačkom naselju Lug, u rasadniku cvijeća i ukrasnog bilja čiji je vlasnik obitelj Dragana Mličevića, ovih dana traje manifestacija Otvoreni dani cvijeća. Prema riječima Dragana Miličevića, ova se manifestacija organizira petu godinu zaredom, a cilj joj je otvoriti vrata rasadnika posjetiteljima te ih upoznati s procesom sadnje i uzgoja cvijeća.

Korisne informacije

„Svi koji posjete Dane cvijeća mogu uživati u cvijeću, ali i dobiti korisne informacije kako uzgajati pojedine vrste kako bi dobili ono najljepše od cvijeća. Stalna edukacija zaposlenih naša je poslovna filozofija jer kad imamo educirane zaposlenike, onda i naši kupci mogu dobiti sve potrebne informacije o cvijeću kojeg kod nas kupe", kaže Dragan Miličević. Posao koji je prije desetak godina započeo kao mala obiteljska tvrtka u međuvremenu se razvio te je rasadnik „Mili" po asortimanu i kvaliteti ponude, među vodećim proizvođačima cvijeća u BiH. Trenutačno imaju zasade cvijeće na četiri tisuće metara četvornih zatvorenog te sedam tisuća metara četvornih otvorenog prostora. Cvijeće uzgojeno u rasadniku Mili krasi dvorišta i parkove diljem BiH.

Financijska potpora

„Našeg cvijeća ima svugdje, ne samo u Kiseljaku, Kreševu i Fojnici. Surađujemo s Parkovima u Sarajevu, Gradskim grobljima Visoko, našeg cvijeća i ukrasnog bilja ima u Srebrenici, Bugojnu, Palama", pojašnjava Dragan Miličević. Poslovni partneri ove kiseljačke tvrtke su poznati talijanski, slovenski i nizozemski proizvođači. Stalno zaposlenih u rasadniku Mili trenutačno je sedam, a nadaju se da će ih uskoro biti još. „Dobili smo financijsku potporu Ministarstva poljoprivrede Federacije BiH i Razvojne banke. S tim sredstvima planiramo proširiti proizvodnju i otvoriti još radnih mjesta", naglašava Dragan Miličević.

Otvorene dane cvijeća u Lugu otvorio je Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak. On je tom prilikom naglasio kako je to manifestacija koja ima gospodarski, ali i kulturni karakter jer cvijeće oplemenjuje čovjekovu životnu sredinu. Okupljenima na otvorenju obratio se i don Marko Perić, župnik župe Gromiljak, kojoj pripada i naselje Lug.
„Iza ovog rasadnika puno je truda i rada, ali i ljubavi bez koje cvijeće ne može uspijevati. A ono itekako uspijeva i krasi mnoga mjesta, pa i našu župnu crkvu i njezino dvorište", kaže gromiljački župnik. Otvorenje Dana cvijeća u Kiseljaku svojim su nastupom uveličale i kiseljačke mažoretkinje.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi