RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Konačno rješenje za autoput Vc od Bijače do Blagaja za šest mjeseci

Napisano 19.03.2010. 19:11

Ministar komunikacija i prometa BiH Rudo Vidović i hrvatski veleposlanik Tonči Staničić posjetili su južnu priključnu točku koridora 5-C sa Hrvatskom. Navedeno je da su svi sporni detalji oko gradnje koridora otklonjeni, te da se za Blagaj i Počitelj traži alternativa.

Prema riječima ministra Vidovića, ekspertni tim na području Počitelju vrši ispitivanje druge varijante pozicije za gradnju mosta. Sličan scenarij je i u Blagaju, gdje se vrši ispitivanje više alternativnih varijanti. Rezultati će biti poznati u narednih šest mjeseci.

Dok se u BiH, prema riječima ministra Vidovića, konačno otklonjene sve prepreke za početak gradnje koridora 5-C, u Hrvatskoj je izgrađeno 60 kilometara buduće trase ovog koridora. Autocesta do Ploča bit će gotova do 2012. godine.

Prilikom današnjeg obilaska budućeg shengenskog graničnog prijelaza Bijača, ministar Vidović je naglasio da su svi sporni detalji otklonjeni, te da će sredstva predviđena za eksproprijaciju privatnog zemljišta biti aktivirana.

Očekuje se da će vrlo skoro biti definirane južne i sjeverne granice koridora 5-C, između BiH i Hrvatske, kako bi projekt u BiH počeo sa realizacijom.

dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi