RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kuprešani očekuju više gostiju nego lani

Napisano 30.10.2012. 13:23

Kuprešani očekuju više gostiju nego lani

► 48 % povećan broj noćenja prošle zime u odnosu na 2010.
► 51 % više gostiju prošle zime nego pretprošle
► 33 % gostiju od ukupnog broja je iz BiH

Najčešće nas posjećuju skijaši Dalmatinci, ali je sve više i Slovenaca jer im je ovdje jeftinije nego u njihovim domaćim sportskim centrima, kažu u Turističkoj zajednici HBŽ

Na Kupresu se vlasnici zimskih turističkih centara uvelike pripremaju za predstojeću skijašku sezonu. Raduju ih najave meteorologa da bi snijeg trebao najobilnije padati za vrijeme novogodišnjih praznika i tijekom zimskog školskog raspusta.

Novi objekti

U okviru „Adria-ski centra“ na Čajuši već je izgrađeno nekoliko stotina metara novih skijaških staza koje će umjetnim snijegom, po potrebi, osnježivati pet novih topova.
Vlasnik  kompleksa na Čajuši Tomislav Bagarić zadovoljan je i lanjskom sezonom, ali ove očekuje više gostiju.
- Zbog toga smo na lokalitetu Tikvice, na vrhu Čajuše izgradili novi restoran s kafićem, a uređenje bi trebalo biti završeno ovih dana. U okviru objekta bit će uređeno i nekoliko apartmana, čime će i smještajni kapaciteti biti povećani – objašnjava Bagarić.

Uspješnu sezonu očekuje i Zoran Turalija, jedan od vlasnika „Ski-stožera - Vrane“ koji ima i vučnicu do 1.758 metara nadmorske visine, odakle startaju skijaši i daskaši.

Pored Turalijinog skijališta smješten je restoran „Kupreška kuća“ s domaćim specijalitetima. Dobrom se poslu nadaju i vlasnici skijališta „Ivan“, smještenog na zapadnim padinama Stožera.

Najmanje troše

Vlasnici Ivica Ravančić i Ivica Kusić ističu da su zadovoljni lanjskom sezonom koja je bila njihova prva, ali se nadaju da će posla biti dovoljno i ove zime.
Prema podacima Turističke zajednice HBŽ broj noćenja na Kupresu u posljednje tri godine je u porastu.
- Najčešći gosti su Dalmatinci, posebno iz dubrovačke i srednjodalmatinske regije, ali ih je sve više i iz Slovenije jer im je ovdje jeftinije nego u njihovim domaćim zimskim centrima. Svega 33 posto gostiju je iz BiH, što je malo, iako očekivano s obzirom na lošu socijalno-ekonomsku situaciju u BiH, gdje rijetki sebi mogu priuštiti zimovanje. Od domaćih gostiju najčešći su oni dnevni koji najmanje troše - objašnjavaju u TZ HBŽ.
Ipak, svake zime, uz hotele, u gradu i na Čajuši bude povećana potražnja za unajmljivanjem vikendica u špici zimske sezone, od Božića do kraja zimskog raspusta.  

| DA | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi