RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mladim parovima stan na kredit do 30 godina

Napisano 10.11.2011. 10:53

U središtu Viteza gradi se zgrada sa 70 stanova

Mladim parovima stan na kredit do 30 godina
 

Nakon više od 10 godina u Vitezu se ponovno gradi stambeno-poslovna zgrada, ovaj put na istočnom ulazu u gradsko središte, uz glavnu gradsku prometnicu, Ulicu hrvatskih branitelja. Objekt će imati 70 stanova, veličine od 35 do 105 četvornih metara, podzemnu garažu sa 70 parkirnih mjesta. To je prva zgrada nakon rata koja se gradi sa svim dozvolama i riješenim imovinsko-pravnim odnosima. Bit će petokatnica, imat će tri dizala, a useljenje prvih stanova se planira za kraj iduće godine.

Građani Viteza konačno su dočekali da se počne graditi jedan stambeno-poslovni objekt u središtu grada. Poduzeće Kruholz, čiji je vlasnik Dragan Blaž, i pored recesije odlučilo je graditi.
- Mi u recesiji vidimo i svoju priliku. Grad Vitez od rata nije napravio ni jedan stambeno-poslovni objekt s urednim papirima. Naravno, ne računam poslovni centar PC-96. Mi smo prvi koji gradimo za tržište veoma kvalitetne stanove, a imamo potporu i banaka. Mladi bračni parovi imat će priliku kupiti novi stan na kredit do 30 godina. Kada se to preračuna dođe im visina rate kao što danas plaćaju kiriju, ali za tuđi stan.
Sudeći prema prvim pokazateljima interes za kupovinu stanova postoji. Stalno imamo upite i pozive za cijene stanova i poslovnih prostora, kaže nam Dragan Blaž, vlasnik stambeno-poslovnog objekta u gradnji. Cijena stanova, odnosno četvornog metra znat će se početkom 2012., a gradnja stambeno-poslovnog objekta izvodit će se po lamelama. Kako nam je kazao direktor investitora tvrtke Kruholz, investicija je teška oko 6 milijuna KM, a četvorni metar stambenog prostora, po sustavu ključ u bravu, po sadašnjim računicama, koštat će 1.500 KM. Zgrada će imati tri dizala i garaže za ljubimce stanara, a ako posao krene kako su planirali u Kruholzu, u blizini ove parcele gradit će se još jedan stambeno-poslovna zgrada s 250 stanova. Samo u temelje i prvu ploču buduće zgrade ugrađeno je oko 1.200 prostornih metara betona.

Inače, u Vitezu odavno mladi bračni parovi potražuju stanove, ali ih nažalost do sada nije bilo.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi