RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Novalić: Na mnogo lakši i brži način će se od sada otvarati tvrtka

Napisano 09.09.2016. 16:51

Vlada FBiH se izjasnila na današnjoj sjednici o informaciji o potrebi reforme procesa registracije poslovnih subjekata u Federaciji BiH s ciljem uspostavljanja jednošalterskog sustava poslovanja i omogućavanja elektronske registracije.

Kako je najavio premijer FBiH Fadil Novalić, poslovni subjekti će na mnogo lakši i brži način otvoriti tvrtku nego što je to bio slučaj do sada. Na području FBiH bit će 10 one-stop shop ureda u kojima će se u roku od tri dana obraditi sva dokumentacija. Poslovni ljudi će konačno moći reći zbogom hrpi papira koju su prikupljali hodajući po raznim institucijama, piše Klix.

"Cilj je da se proces registracije skrati na tri dana. Imamo suglasnost s RS-om, a problem je što Uprava za neizravno oporezivanje izdaje brojeve tako da će se i oni morati uvezati i ući u ovaj proces. Smanjit će se troškovi registracije koji sada iznose oko 3.000 KM. To bi trebalo da spadne na 95 KM. Trenutna registracije traje 69 dana, a prema novom samo tri. S 12 procedura silazimo na dvije", rekao je Novalić.

Realizacije ovog segmenta trebala bi početi za 18 mjeseci, a u Vladi FBiH se nadaju da će odmah nakon dobiti 15 posto novih pravnih subjekata.


Nema komentara

Anketa

Ustavi