RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Planina turistički mora živjeti cijelu godinu

Napisano 05.10.2011. 09:58

Vlašić - Predstavljena ponuda i planovi za razvoj

Planina turistički mora živjeti cijelu godinu

U toku izrada prostorno-planske dokumentacije kako bi se poboljšali uvjeti

U povodu Svjetskog dana turizma na kompleksu Eko FIS Vlašić predstavljena je ponuda i planovi za razvoj turizma na ovoj planini, a za prisutne predstavnike medijskih kuća organizirano je druženje.
Semin Konjalić iz ureda načelnika općine Travnik naglasio je kako je u toku izrada prostorno-planske dokumentacije kako bi se stvorili uvjeti za razvoj turizma. Direktor Turističke zajednice Srednjobosanske županije je još jednom podcrtao kako „Vlašić mora živjeti 365 dana u godini“ i pored činjenice da se o ovoj planini najčešće govori tijekom kratke zimske sezone.

Smještajne i ugostiteljske kapacitete, te sportsko-rekreativne sadržaje koje nudi kompleks Eko FIS na Vlašiću predstavila je Antonela Kovač, najavivši uz sve postojeće kapacitet i skori završetak wellness centra.

Za predstavnike velikog broja medijskih kuća koji su nazočili prezentacijama organiziran je turnir u malom nogometu na kojem je prvo mjesto osvojila ekipa domaćina , EKO - FIS Vlašić, a drugo mjesto pripalo je ekipi koju su sačinjavali zaposleni na radio stanicama iz više bosanskohercegovačkih gradova.

Mnogo više uzbuđenja izazvalo je takmičenje u pravljenju gulaša. Takmičile su se četiri ekipe, a žiri je na kraju presudio kako je najbolji gulaš napravila ekipa iz Busovače. Ekipe koje su sačinjavali novinari sa bh. radio stanica, te ekipa novinara i snimatelja sa televizijskih stanica morale su se zadovoljiti sudjelovanjem u takmičenju.

Šetnica vrhovima šume

Aktivnosti Udruženja građana „Vlašić planet života“ predstavio je Samer Dolovac. Pored projekata koji su realizirani tijekom pet godina rada ovog Udruženja prisutni novinari imali su priliku da pogledaju i prezentaciju projekta „Šetnice vrhovima šume“ koji bi trebao biti realiziran, a pružit će    jedan novi doživljaj Vlašića.

| DA | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi