RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Prvi sastanak partnerske grupe za bolji razvoj Posušja

Napisano 17.01.2013. 15:34

Projekt - Izrada strategije razvitka općine za razdoblje od 2014. do 2020. godine

Prvi sastanak partnerske grupe za bolji razvoj Posušja

■ Grupa služi kao poveznica između procesa izrade strategije i građana kao najšireg kruga sudionika u procesu
■ Proces izrade strategije će se odvijati radom većeg broja tijela


Službe i rukovodstvo posuške općine, u suradnji s UNDP BiH, pokrenuli su proces ažuriranja i izrade nove integrirane strategije razvitka općine Posušje za razdoblje od 2014. do 2020. godine. Izrada strategije razvitka će se provoditi po miPRO metodologiji, kojoj je, među ostalim, temeljni princip participativnosti tijekom planiranja i izrade tog temeljnog dokumenta.

Proces izrade strategije će se odvijati radom većeg broja predviđenih tijela, a jedno od njih je partnerska grupa koja se sastoji od predstavnika javnih institucija, privatnog sektora po granama poduzetništva i predstavnika nevladinih organizacija. Značenje i uloga ove grupe je, biti prvi „most“ između procesa izrade strategije i građana kao najšireg kruga sudionika u procesu, a prije javnog uvida i javne rasprave, kao i usvajanja strategije pred kraj 2013.

Partnerska grupa ima 60 članova, a njen prvi sastanak održat će se danas, 17.1.2013.god. u općinskoj vijećnici, u 14 sati. Nakon uvodne riječi načelnika Branka Bage, sudionici će biti upoznati s dinamikom i fazama izrade strategije, nakon čega slijedi rasprava s pitanjima i odgovorima te potpisi partnera.


Nema komentara

Anketa

Ustavi