RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Radnicima u Aluminiju isplaćena plaća, struja se isključuje svakog sata

Napisano 23.11.2018. 23:25

Neovisni operator sustava (NOS) u Bosni i Hercegovini odlučio je svakog punog sata isključivati Aluminij s elektro-naponske mreže na nekoliko minuta.

Kako je za Bljesak.info rečeno iz NOS-a, do ovoga je došlo jer mostarsko poduzeće ''vuče'' više električne energije od dogovorenog pa se tako ''umanjuje'' količina ''povučene'' struje.

Kažu kako se time drugim klijentima NOS-a ''oduzima struja''.

Iz Aluminija je potvrđena ova informacija.

Darko Juka, direktor Odjela korporativnih komunikacija, rekao je za Bljesak.info kako je riječ novom potezu kojeg do sada nije bilo u odnosima NOS-a i Aluminija. ''Ovo neće ohladiti ćelije, ali proizvodnu opremu izlaže maksimalnom riziku'', rekao je Juka.

Naglasio je kako su danas radnicima isplaćene plaće iz vlastitih sredstava odnosno od priliva PDV-a. Dodao je kako za sada nema dugoročnih rješenja te da je električna energija za subotu nabavljena, ali da nije u cijelosti plaćena.

NOS je, naime, i ranije upozoravao kako Aluminij vuče struje više od dogovorenog. Inače, u mostarskom poduzeću čekaju korake Vlade Federacije a radnici su održali tri štrajka upozorenja u protekla tri dana te su najavili mogući generalni štrajk. 


Nema komentara

Anketa

Ustavi