RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Šarović: Ramljak nas uvjerava kako Agrokor neće otpustiti više od 10 posto radnika

Napisano 30.05.2017. 23:23

Ministar vanjske trgovine i gospodarskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je danas u Sarajevu kako ih je povjerenik Vlade Hrvatske za "Agrokor" Ante Ramljak uvjeravao kako iz kompanija tog koncerna neće biti otpušteno više od 10 posto radnika.

Dodao je kako je rečeno da bi ta otpuštanja trebala biti vršena u dužem periodu i "prirodnim osipanjem radne snage" a ne nekim dramatičnim mjerama.

- Mi smo posebno stavili u fokus pitanje dobavljača Agrokora, koji su najranjivija karika, jer ukoliko ono ne bude riješeno čitav sustav će biti u opasnosti - rekao je Šarović.

Naglasio je kako očekuje da obveze prema dobavljačima ne budu pretvarane u kapital već da će biti riješena dosadašnja dugovanja, te održan kontinuitet u snabdijevanju i servisiranju njihovih trenutnih obveza.

Šarović je naveo da entitetske vlade vrše kontrolu novčanih tokova "Agrokorovih" firmi u BiH putem bankarskog sustava i izvršenje obveza prema državi, dok vlasti na državnom nivou vrše kontrolu iznošenja gotovog novca iz zemlje.


Nema komentara

Anketa

Ustavi