RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sufinanciranje sjetve pšenice na imanjima tri posavske općine

Napisano 25.10.2012. 15:14

Projekt se provodio i prošle godine i imao je veliki odziv poljoprivrednika

Sufinanciranje sjetve pšenice na imanjima tri posavske općine

Direkcija robnih rezervi Federacije BiH i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Posavske županije već drugi put provodi ovaj projekt

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP u suradnji s Federalnom direkcijom robnih rezervi već drugi puta u tri godine zajednički provode projekt koji nailazi na odličan odaziv posavskih poljoprivrednika. Radi se o projektu sufinanciranja sjetve pšenice na imanjima poljoprivrednika tri posavske općine.

Veliki odaziv ratara

Posavina im je, tvrdi Tončo Bavrka, direktor direkcije robnih rezervi FBiH, primjer najbolje suradnje te su i ove godine upravo u Orašju održali prvi sastanak sa proizvođačima. Skupu je uz Bavrku bio nazočan i ministar ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Posavske županije Mato Brkić.
„Zadovoljan sam velikim odzivom poljoprivrednika, no bio je očekivan jer smo isti program provodili u PŽ 2010/ 2011.g. kada je također bila velika zainteresiranost. Uspjeli smo osigurati repromaterijala za sjetvu oko 1.750 hektara. Mislim da se otvara mogućnost i za proizvođače koji su već završili sjetvu da sklope ugovor s Robnim rezervama o otkupu pšenice rod 2012./ 2013. godine”, izjavio je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Posavske županije Mato Brkić.

Veće površine

- Počeli smo s predstavljanjem ovoga projekta u cijeloj FBiH, a u Posavinu smo najprije došli jer imamo pozitivno iskustvo iz ranijeg perioda. Ovdje je uređen katastar poljoprivrednih površina i najlakše nam je raditi. Ovdje su i najveće obradive poljoprivredne površine u FBiH pa smatram opravdanim što smo tu. Idemo sa sufinanciranjem jesenje sjetve s NPK gnojivo 15-15-15 i sjemenskom pšenicom.
Poljoprivrednicima nudimo da zajedničkim snagama dođemo do kvalitetne pšenice u žetvi 2013. godine i na neki način beskamatno kreditiramo robne poljoprivredne proizvođače koji siju veće od 5 hektara pod pšenicom, izjavio je u Orašju direktor Federalne direkcije robnih rezervi Tončo Bavrka.


Nema komentara

Anketa

Ustavi