RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Tomislavgrad: Hrvatska grupacija DIV najavila gradnju najvećeg vjetroparka u BiH

Napisano 27.09.2016. 18:33

Hrvatska grupacija DIV iz Samobora najavila je gradnju najvećeg vjetroparka u Bosni i Hercegovini. Kako piše hrvatski poslovni tjednik Lider, vjetropark bi se gradio pored Tomislavgrada, a s gradnjom bi se trebalo započeti iduće godine.

Grupacija DIV, koja se većinom bavi brodogradnjom te proizvodnjom vijaka, radila bi stupove vjetroelektrana, a za druge dijelove bili bi zaduženi partneri s kojima još nisu potpisani ugovori.

Kako piše poslovni tjednik, plan DIV grupacije je da se na tržištu pozicionira i kao proizvođač električne energije iz obnovljivih izvora te energije iz višegeneracijskih postrojenja (električna, toplinska, rashladna) na zemni plin.

Plan Grupe je do 2017. godine u Hrvatskoj i zemljama u regiji instalirati vjetroparkove ukupnog kapaciteta od 400 MW do 600 MW, s tendencijom povećanja ulaganja u proširenje postojećih lokacija te novih kapaciteta na onshore i offshore lokacijama.

DIV grupacija u vlasništvu je tvornice vijaka u Samoboru i Kninu te brodogradilišta Brodosplit u Splitu, a ima i proizvodne pogone u Srbiji, kao i predstavništva u zemljama EU te Bosni i Hercegovini.


Nema komentara

Anketa

Ustavi