RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Travnik - Obilježen završetak GAP projekta na Vlašiću

Napisano 24.06.2010. 10:40

Travnik - Obilježen završetak GAP projekta na Vlašiću

ASFALTIRANO VIŠE PUTOVA U TURISTIČKOJ ZONI BABANOVCA

Projekt vrijedan 250.000 KM • I naselja Mehurić i Nova Bila dobili asfaltirane ceste

Svečanim presijecanjem vrpce na ulazu u turističku zonu Babanovac na Vlašiću, ravnatelj  Misije USAID u BiH Alan Reed i načelnik općine Travnik Tahir Lendo ozvaničili su završetak GAP projekta vrijednog 250.000 KM. U financiranju projekta općina Travnik učestvovala je sa 50 posto, a ostalih 50 posto osigurao je GAP, odnosno Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Švedska agencija za koordinaciju međunarodnog razvoja (SIDA) i Ambasada Kraljevine Holandije u BiH.

- Kroz ovaj projekt asfaltirane su ulice na Babanovcu, te po jedna u naseljima Mehurić i Nova Bila. Izgradnjom ovih komunikacija u turističkoj zoni Babanovac mi poboljšavamo uvjete za razvoj turizma i sve ovo u konačnici znači mnogo za proširenje turističke ponude - kazao je načelnik Lendo.

Direktor Misije USAID-a izrazio je zadovoljstvo viđenim prilikom posjete Centru za pružanje usluga građanima u općini Travnik, koji je otvoren prije tri godine kroz GAP projekt.
- Vrlo lijepo je vidjeti kako su lokalne vlasti efikasne. Impresioniran sam radom načelnika i njegovog osoblja, kako su na dobar način ukomponirali sve ono što su građani zahtijevali. Nadam da će Općina Travnik iskoristiti sredstva koja su raspoloživa putem naša druga dva programa, a to su „Farma" i „Firma" - naglasio je Reed.

Kroz ovaj projekt u naseljima Mehurić asfaltirana je glavna putna komunikacija, u Novoj Biloj ulica Ante Vlajića, a na prostoru turističke zone Babanovac više komunikacija u samom središtu što će olakšati odvijanje prometa.


Nema komentara

Anketa

Ustavi