RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U FBiH za 3 godine zatvoreno više od 13.000 tvrtki, zanatskih radnji i trgovina

Napisano 04.03.2017. 22:04

U Federaciji BiH u posljednje tri godine ugašene su 13.104 tvrtki, zanatske i trgovačke radnje u kojima je radilo na desetine radnika, podaci su Porezne uprave FBiH.

Zatvoreno je 2.359 tvrtki i 11.160 zanatskih radnji i trgovina.

Kako prenosi Srna, prošle godine s radom je prestalo 590 pravnih i 3.518 fizičkih osoba, a u siječnju ove godine ugašena su 154 mala, srednja i velika poduzeća.

Potpredsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedin Šatorović smatra da je realni sektor u FBiH već odavno prepušten tihom umiranju.

- Upozoravali smo da su statistički podaci koji govore o velikom otvaranju radnih mjesta u najmanju ruku sumnjivi. Nitko na terenu nije primijetio to zapošljavanje o kojem neki pričaju. S druge strane imamo egzaktne podatke gdje se konstantno zatvaraju radna mjesta, prije svega u realnom sektoru i metalnoj industriji. Podaci o više od 13.000 zatvorenih poduzeća sasvim su realni i očekivani - rekao je Šatorović za Dnevni avaz.

On je izjavio da sve ovo pokazuje da izmjene radnog zakonodavstva koje su najavljivane kao procvat zapošljavanja u FBiH nisu donijele ništa, osim nesigurnosti radnih mjesta i smanjenje prosječne plaće.

 

- Radnici su stalno u strahu i pitaju se hoće li sutra imati radno mjesto. Kad bismo danas zatražili izvješće o investicijskom ulaganju u FBiH, dobili bismo vjerojatno prazan papir, jer stranih ulagača i novih firmi nije bilo - naglasio je Šatorović.


Nema komentara

Anketa

Ustavi