RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Vlada FBiH donijela Odluku o financijskoj konsolidaciji mostarskog Aluminija

Napisano 25.10.2018. 23:28

Vlada Federacije BiH danas je donijela Odluku o financijskoj konsolidaciji gospodarskog društva Aluminij d.d. Mostar.

Na današnjoj sjednici Federalna vlada donijela je Odluku o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog rješenja o dodjeli dijela sredstava Trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za dugoročno financiranje projekta putem dodjele kredita za 2018. godinu Gospodarskom društvu Tring d.o.o. Gračanica, u iznosu od 300.000 KM.

Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija data je suglasnost za otvaranje namjenskog projektnog računa izvan Jedinstvenog računa Trezora, u skladu s članom 25. stav 2 Zakona o izvršavanju Proračuna FBiH za 2018. godinu.

Donesena je i Odluka o davanju na privremeno korištenje poslovnog prostora u Sarajevu Savezu demobiliziranih branitelja obrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. Kantona Sarajevo.

Donesena su četiri rješenja o uvođenju u posjed nekretnina ekspropriranih prije isplate naknade za nekretnine, eksproprirane Rješenjem o eksproprijaciji Službe za geodetske i imovinsko-pravne poslove Općine Lukavac. Korisnik ekspropriranih nekretnina je JP Elektroprivreda BiH d.d Sarajevo - ZD Rudnici Kreka d.o.o. Tuzla.

Federalna vlada je prihvatila izvještaj o provedbi projekta „Tehnička podrška za unapređenje poslovnog okruženja i institucionalno jačanje“ (ICIS).

Danas je usvojen izvještaj o provedbi Projekta registracije nekretnina u Federaciji BiH za period od 1.7. do 30.9.2018. godine.

Prihvaćena je informacija Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o realizaciji postupka financijske konsolidacije gospodarskih društava u Federaciji BiH.

Vlada je usvojila informacija o statusu objekata koji se vode na popisnoj listi stalnih sredstava Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Prihvaćena je i informacija o realizaciji zaključaka Vlade FBiH za period siječanj - kolovoz ove godine. Vlada je zadužila sva federalna ministarstva, uprave, upravne organizacije i druge federalne institucije da eventualne primjedbe dostave glavnom tajniku Vlade FBiH.

Donesen je Zaključak kojim Vlada FBiH prihvata informaciju Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH o potrebnim prostorijama za smještaj federalnih ministarstava koja imaju sjedište u Mostaru za 2019. godinu.

Izmjenom postojećeg Rješenja, Vlada FBiH je za članove Federalnog stožera civilne zaštite imenovala Ljubu Tadić, Dijanu Čamparu, Miru Lazić i Dalilu Efendić.

Sjednica Vlade FBiH je završena u 16.45 sati, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi