RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Weltplast Posušje: Proizvodnja raste, a uz nju i broj novih radnih mjesta

Napisano 26.07.2016. 19:55

Posuški gospodarstvenici povećavaju proizvodnju i broj zaposlenih, a pristiže dobra vijest iz Weltplasta gdje su predstavljeni razvojni planovi te tvrtke do 2023. godine. Buduće planove razvoja kolegama i čelnicima Udruge gospodarstvenika Posušje izložio je direktor i vlasnik Franjo Širić, piše Večernji list BiH. Nazočili su i čelnici Općine Posušje, načelnik Branko Bago, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar te ministar gospodarstva ZHŽ-a Dario Sesar uz glavnog projektanta Damira Lončara i projektanta elektrostruke Dragu Bagu i druge. Weltplast je utemeljen prije 33 godine, a proizvodnja je organizirana kroz tri pogona – polietilenske ambalaže, cijevi i reciklaže.

 

Povećanje proizvodnje

U posljednjih šest godina Weltplast je povećao proizvodnju sto posto i danas proizvodi oko 10.000 tona gotovih proizvoda od čega u pogonu cijevi 4000 tona, a u pogonu fleksibilne ambalaže 6000 tona.

Posebice je važno istaknuti da Weltplast reciklira 4000 tona otpadne folije od koje dobiva granulat koji koristi u daljnjoj proizvodnji gotovih proizvoda. Ukupni prihodi Weltplasta u 2015. godini iznosili su 21 milijun eura, od čega u Posušju 16 milijuna, a u Republici Hrvatskoj 5 milijuna eura. Weltplast 69 posto svojih proizvoda izvozi u 15 država Europe, od čega 63 posto u 11 država Europske unije.

Zapošljava 132 osobe, od kojih 113 radi u Posušju, a 19 u Weltplastu u Republici Hrvatskoj. Do 2023. godine planira povećati broj zaposlenih u Posušju za 95, a u RH za 15 zaposlenika, što je ukupno 242 zaposlenika.

 

Novi pogoni

Weltplast planira izgraditi i nove proizvodne pogone, kao i novu upravnu zgradu s restoranom, te znatno proširiti vanjski otvoreni skladišni i manipulativni prostor.

– Realizacija planova Weltplasta pridonijet će značajnim sredstvima i proračunu općine Posušje, a zapošljavanje novih 95 radnika u Posušju bitno će smanjiti broj nezaposlenih i odlazak mladih izvan Posušja, što je za svaku pohvalu, istaknuto je na prezentaciji razvoja te uspješne tvrtke.

Večernji list


Nema komentara

Anketa

Ustavi