RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zatvoren 20. međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2017.

Napisano 08.04.2017. 23:30

Jubilarni 20. međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2017., na kojem se predstavilo više od 800 izlagača iz 30 zemalja, zatvorio je u subotu svoja vrata.

Opća ocjena je da je Mostarski sajam, održan u razdoblju od 4. do 8. travnja, bio najuspješniji sajam održan u njegova dva desetljeća dugoj povijesti.

S govornice mostarskog sajma, domaćin sajma direktorica Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, u izravnom prijenosu, poslali su ohrabrujuće poruke za izgradnju povoljne klime za jačanje gospodarstva i dobrosusjedskih odnosa država u regiji.

Na ceremoniji otvorenja Mostarskog sajma sudjelovali su visoki izaslanici iz brojnih zemalja svijeta i čelnici zemalja iz okruženja, a među ostalima, aktualni srbijanski premijer Aleksandar Vučić, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, te zamjenik ministra poljoprivrede NR Kine Qu Dongyu.

Tijekom sajma, održano je niz iznimno posjećenih i značajnih konferencija, stručnih skupova, radionica i okruglih stolova, od kojih izdvajamo međunarodnu konferenciju Inicijative 16+1 NR Kine i 16 zemalja jugoistočne Europe na temu vina i poljoprivrednih proizvoda i konferenciju „Suvremeni transportni i komunikacijski sustavi“ s naglaskom na izgradnju južne trase koridora VC kroz Hercegovinu, prenosi Fena.

Na sajmu se govorilo u ulaganjima u BiH, korištenju europskih fondova, prekograničnoj suradnji, izgradnji vjetroelektrana, maslinarstvu, turizmu, gastronomiji, novim tehnološkim otkrićima… Sajam je bio mjesto izravnih susreta ljudi iz poslovnog svijeta koji su iskazali jaki poduzetnički duh što je rezultiralo brojnim poslovnim dogovorima. Opću sajamsku izložbu, pratile su i tradicionalne podsajamske manifestacije Sajam turizma i Sajam knjige i nakladništva. Dodijeljene su i nagrade najboljim vinarima, kao i priznanja za najuspješniji nastup na sajmu.

"Ove godine napravili smo pomak u svim segmentima organizacije sajma što je bilo vidljivo na svakom koraku, a konkretnijim brojkama moći ćemo kazati nešto više u narednom razdoblju. Sajam je ispunio naša očekivanja i ovom se prigodom zahvaljujem svim našim izlagačima i posjetiteljima što su svojim dolaskom obogatili sadržaj i ponudu Mostarskog sajma. Pozivam ih da se vidimo i dogodine na istom mjestu na 21. međunarodnom sajmu gospodarstva – Mostar 2018', poručila je direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak.


Nema komentara

Anketa

Ustavi