RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zovko: Mostar je sjecište kulturne raznolikosti

Napisano 14.06.2018. 23:18

Krajnje vrijeme je da se brendiranje i razvoj turizma Mostara i Hercegovine urade na jedan sustavan način, poručio je ravnatelj Ureda za europske integracije Vlade Zapadnohercegovačke županije Ivan Jurilj s tribine pod nazivom "Mostar turističko odredište u europskim okvirima- stanje i mogućnosti", koja je održana u četvrtak u Mostaru, prenosi Fena.

Po njegovim riječima, može se vidjeti da se turizam omasovljuje i krajnje je vrijeme da se napravi sustavna priča o tome što "želimo od Mostara kao turističkog središta, što želimo od Hercegovine kao turističke destinacije i kako se prema tome postaviti".

- Dobra je stvar da je i politika prepoznala to kao temu, i da se o tim stvarima priča i kroz politiku, i kroz institucije. Što više pričamo o tome vjerujem da ćemo i više raditi i pokrenuti određenu energiju da napravimo sustavan pristup razvoju turizma i promociji Mostara i Hercegovine, kao turističke regije – istaknuo je Jurilj, jedan od panelista tribine.

Voditeljica službe za gospodarstvo Grada Mostara Ivana Marić kazala je kako je Mostar prije 13 godina brendiran upisom na UNESCO-vu listu zaštićene baštine te da je na taj način prepoznat svugdje u svijetu.

- Mostar ne mora biti samo Stari most, Stari grad, on se mora razvijati u turističku destinaciju. Svaki turist koji dođe u Mostar želi doživjeti destinaciju, a mi ispred Grada Mostara moramo ponuditi pakete na način da će turisti ostajati u Mostaru od 5 do 7 dana, a ne jedan dan kao tranzitni turisti – poručila je Marić.

Ustvrdila je kako Mostar ima razvijenu kulturnu baštinu koju treba iskoristiti u svakom smjeru i razvijati te nuditi turistima ono što oni hoće, a oni, kako je istaknula, žele doživljaj.

Direktor Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije Andrija Krešić kao glavni problem naveo je nesređenu zakonsku regulativu.

- Treba se dogovoriti oko podjele nadležnosti i vidjeti što nam je cilj - kazao je Krešić, istaknuvši kako je cilj da "imamo turizam, ali ne ovakav stihijski koji se događa u Mostaru i čitavoj Hercegovini, nego da to bude organizirano".

Na početku tribine prisutnima se obratila videolinkom iz Bruxellesa zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko istaknuvši kako je Mostar sjecište kulturne raznolikosti.

Također, dodala je, kako Mostar gradi imidž i postaje najpoželjniji grad za posjetiti.


Nema komentara

Anketa

Ustavi