RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Bandić se ne predaje!

Napisano 06.01.2010. 12:57

Prema istraživanju, što ga je proveo neovisni istraživački centar Media Metar u razdoblju od 2. siječnja do 4. siječnja za Milana Bndića bi glasovalo 44,8 posto ispitanika, koji su se izjasnili o svom favoritu, dok bi za Ivu Josipovića glasovalo 55,2 posto ispitanika.

Predmet istraživanja je bilo 4.736 osobe, a njih 1.976 je odbilo sudjelovanje u anketi, što iznosi visokih 36,7 posto ukupnog uzorka.

Od ispitanika, koji su pristali sudjelovati u anketi, njih 59,6 posto se izjasnilo da će izaći na drugi krug predsjedničkih izbora. Njih 12,7 posto još nije odlučilo, komu će dati svoj glas.

Važno je napomenuti da su u anketama sudjelovali samo državljani sa prebivalištem u Republici Hrvatskoj, bez birača iz inozemstva. Stvarna razlika u popularnosti kandidata je još i manja, kada se zna da će Hrvati sa prebivalištem u inozemstvu plebiscitarno dati podršku Bandiću. Glasovi iz inozemstva bi mogli težiti nešto preko 4 posto u ukupnom rezultatu, tako da bi drugi krug predsjedničkih izbora mogao biti zanimljiviji, nego što se to u početku mislilo.

 

Hercegbosna.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi