RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Gruđani zajedno na izbore: Hrvatska tone, želimo to promijeniti

Napisano 26.09.2015. 20:41

Milan Bandić i Ljubo Jurčić potpisali su u petak međustranački sporazum o političkoj suradnji stranaka Bandić Milan 365- Stranka rada i solidarnosti i Novi val- Stranka razvoja.

"Ne mirimo se s postojećom situacijom, hrvatsko gospodarstvo propada, Hrvatska je na europskom dnu i dalje tone, pa smo se odlučili angažirati da to promijenimo", rekao je Jurčić uoči potpisivanja sporazuma.

Poručio je kako nema objektivnih razloga da Hrvatska ima dohodak među najnižima u EU, a najveću nezaposlenost. "Hrvatska ima i ljude i resurse pa bi boljom organizacijom bili u dvostruko boljoj poziciji", rekao je.

Jurčić ističe kako su izradili 10 ključnih reformi koje će s koalicijskim partnerima nastojati promovirati te provoditi nakon izbora, prije svega, fiskalnu, socijalnu i ekonomsku. Među njima je izgradnja hrvatske države na hrvatskom nacionalnom identitetu, u okviru europskih standarda.

"To je dio koji je bitan i bez kojeg ne ide", rekao je Jurčić i naglasio da je takva reforma važna jer je Hrvatska, nažalost, tuđim valutama prepustila da obavljaju funkciju novca, a da nije dovršena izgradnja nacionalne države.

Bandić je izrazio zadovoljstvo sporazumom s Jurčićem te naglasio da je riječ o časnom i moralnom čovjeku, koji zna što radi i iza kojeg stoje djela.

"Ako sam dosad i imao skepsu da ćemo pobijediti na izborima, sada je više nemam", poručio je Bandić i izrazio uvjerenje da je koalicija s Jurčićem i Novim valom "ono pravo" te da mediji bespotrebno ekonomiste nazivaju lijevima ili desnima. "Bez nas", dodaje Bandić, "nitko u politici neće moći stvoriti većinu".

Stranka Bandić Milan 365 dosad je potpisala predizbornu suradnju s Istarskim demokratima, Demokratskom strankom žena, Hrvatskom radničkom strankom, Zelenim savezom i Zelenom strankom, Strankom umirovljenika, a koaliciju će, kako je rečeno, širiti i dalje.

Inače, i Bandić i Jurčić podrijetlom su iz Gruda i dugogodišnji su prijatelji.


Nema komentara

Anketa

Ustavi