RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hrvatska plaća obranu šefa Udbe optuženog za likvidaciju hrvatskog emigranta!?

Napisano 24.07.2014. 16:51
Josip Perković

Čini se kako će, ipak, biti uslišane želje Josipa Perkovića, koji u njemačkom zatvoru čeka početak suđenja za ubojstvo hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića. Perković se, naime, ponadao da će država i njezine institucije stati uz njega i dati mu pomoć. Odnosi se to ponajprije na plaćanje Perkovićeve obrane koja neće biti nimalo jeftina, budući da je sud u Muenchenu, kako piše hrvatski portal Index.hr, predvidio više od 60 ročišta, a obrana najavila 130 novih dokaza, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Naime, u Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu Hrvatske, u članku 84. stavak 1. navodi se “ako je protiv službenih osoba sigurnosno-obavještajnih agencija pokrenut kazneni postupak zbog radnji počinjenih u obavljanju poslova sigurnosno-obavještajnih agencija, sigurnosno-obavještajne agencije će službenim osobama osigurati odvjetničku ili drugu pravnu pomoć, osim ako je kazneni postupak pokrenut na temelju kaznene prijave sigurnosno-obavještajnih agencija”, dok se u stavku 2. navodi da će se pravna pomoć službenim osobama osigurati i nakon što im je prestao radni odnos.

Kako je Perković u doba ubojstva Đurekovića početkom 80-ih vodio Odjel za neprijateljsku emigraciju Službe državne sigurnosti te je ujedno i utemeljitelj i hrvatskog sigurnosnog aparata, nema sumnje da se kvalificira za pravnu pomoć, pošto ga terete po njemačkoj optužbi, zaključuje Index. Podsjeća i kako je Perkovićev sin Saša savjetnik aktualnog hrvatskog predsjednika Josipovića, a savjetovao je i bivšeg Mesića.

Predsjednik Hrvatske Josipović smatra da Saša nije ništa kriv i da djeca ne mogu ispaštati za grjehove njihovih otaca. -Kakva je to samo floskula. Teško je zaista uvjeriti da je ta linija Perkovićevih na permanentnoj službi u zaštiti najviših nacionalnih interesa, ma kako se država zvala, tek slučaj. Tim više i neće biti netko posebno iznenađenje da država uzvrati i financira obranu Josipu Perkoviću, unatoč tome što će biti podosta šokiranih spoznajom da će Hrvatska plaćati troškove zastupanja bivšeg šefa ozloglašene Udbe optuženog za likvidaciju Hrvata u emigraciji. Govorilo se nekad Udba naša sudba, a Perković je očiti primjer da se zapravo ništa nije izmijenilo, navodi se u članku vodećeg hrvatskog online medije.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi