RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HSPF: Je li uopće nekome stalo do istine?!

Napisano 16.04.2011. 11:10
Ante Gotovina

Presuda hrvatskim generalima u Haagu predstavlja jedan veliki šamar Domovinskom ratu, Republici Hrvatskoj i čitavom hrvatskom narodu ma gdje god bio. Iako nam je drago što je barem jedan hrvatski general Ivan Čermak oslobođen svih točaka optužnice, mi, članovi Hrvatskog studentskog politološkog foruma izražavamo nezadovoljstvo i ogorčenje presudom prema generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Nažalost, Haaški tribunal je po tko zna koji put pokazao svoja dvostruka mjerila i licemjernost.

Kristalno jasno se pokazalo da nije odlučivao sudac Alphons Orie, niti tročlano vijeće, nego opet politika?!

Jednima se sudi po zapovjednoj odgovornosti, a druge se, koji su bili agresori ne tretira tako strogo. Izgleda, da nisu bile dovoljne sve stravične slike iz Vukovara, i drugih mjesta u kojima su brojni pripadnici našeg naroda, na jedan brutalan način, izgubili svoje živote. Pad Vukovara i Ovčara su "naplaćeni" kaznom od pišljivih 10 godina?! Pravda, gdje je...

Nekima izgleda nije bilo dovoljno samo pogledati snimke govora Ante Gotovine, koji iz sveg glasa opominje sve druge zapovjednike, prilikom oslobađanja Knina, da se civili ne smiju ubijati, da se ne smije pljačkati, niti paliti tuđe kuće, jer time se šalje kriva slika svijetu. Nastanak hrvatske države je po ovoj optužnici stavkom tužiteljstva i suda o „udruženom zločinačkom pothvatu“ postavljen na zločinačke temelje. Iako je ovo prvostupanjska presuda, bojimo se da će se sud na isti način odnositi i prema šestorici iz HR Herceg - Bosne. Time bi Hrvati kao pobjednici u ratu, dobili titulu zločinačkog naroda, a iako su pretrpjeli agresiju na Hrvatsku. Pitamo se, je li nekome u Haagu uopće stalo do utvrđivanja istine u ratu na ovim prostorima?

Ako se ipak bude željela utvrditi istina, hoće li onda odgovarati oni koji su uistinu počinili zločine i oni koji su tamo iznijeli lažna svjedočanstva? Želi li se provesti teza da su svi jednako krivi u proteklom ratu, kako bi se zataškale velike greške Međunarodne zajednice i nesnalaženje u tom sukobu? Nadamo se da će nas Haaški sud opovrgnuti odlukom žalbenog vijeća, nakon ponovnog dobro odrađenog posla obrane generala, i da će se osloniti na sve relevantne dokaze i činjenice, te da se neće uplitati interesi nekih politika, i da će naši generali dobiti zasluženu slobodu.

Jer ima nešto što ne možeš zaboraviti, i to ti iz pamćenja nitko ne može izbrisati,
ima nešto što voliš bez obzira na sve, i nitko te ne može natjerati da to zamrziš,
ima nešto što se zove tvoj narod, i za to si spreman sve učiniti,
ima nešto što se zove ponos, a to ne možete osuditi!!!

Mi znamo istinu, ne dozvolimo da se ta istina ikad zaboravi ....

Ured za informiranje HSPF-a

Nema komentara

Anketa

Ustavi