RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Izaslanstvo HDZ BiH razgovaralo u Zagrebu s predsjednikom SDP Hrvatske Zoranom Milanovićem

Napisano 19.05.2010. 20:14

Izaslanstvo HDZ BiH, predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem, razgovaralo je u srijedu, 19. svibnja 2010. godine, u Zagrebu s predsjednikom SDP Hrvatske Zoranom Milanovićem.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) dr. Dragan Čović  je nakon sastanka istaknuo kako Hrvatima iz BiH s dvojnim državljanstvom treba omogućiti da glasuju bez ograničavanja broja biračkih mjesta.

"Glasovanje treba omogućiti na transparentan način, bez devijacija i nadam se da će SDP to prepoznati", kazao je dr. Čović u izjavi za hrvatske medije te istaknuo kako tim biračima, kojih ima do 200.000, treba omogućiti da "uistinu glasuju, a ne im prešutno kršiti slobode". Objasnio je da ne bi bilo dobro "prividno im omogućiti glasovanje, a onda ih tehnički onemogućiti". O broju biračkih mjesta, poručio je, HDZ BiH "ne želi licitirati".

"Po meni je onda poštenije ukinuti to pravo glasa nego ga ismijavati", rekao je dr. Čović za hrvatske medije, dodajući da Hrvatska ne bi trebala Hrvate u BiH doživljavati samo u kontekstu "pomoći", već kao strateški interes.

Čak i da nema Hrvata u BiH, pojasnio je dr. Dragan Čović, Hrvatskoj bi BiH trebala predstavljati strateški interes.
S predsjednikom SDP Hrvatske Zoranom Milanovićem je, osim o 11. izbornoj jedinici, također razgovarao i o ustavnim promjenama u BiH i, s tim, u svezi, predstojećim izborima koji su za HDZ BiH "prevažni". Izvijestio ga je i o tome što stranka radi da bi ostvarila što bolji rezultat na izborima.


Nema komentara

Anketa

Ustavi