RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Koju je to vojsku Janša namjeravao 1991. poslati na savudrijsku valu?

Napisano 05.06.2010. 09:33

Arbitražni sporazum s Hrvatskom tako je postao glavna ping pong loptica u igri između socijaldemokratskog premijera Boruta Pahora i vođe oporbe - demokršćana Janeza Janše. Njemu je sporazum sredstvo za pokušaj prijevremenog preuzimanja vlasti. Duhove je uzburkala i najnovija Janšina izjava kojom tvrdi da je 1991. u Savudrijsku valu namjeravao poslati vojsku.

Republika Hrvatska, piše to na ploči jutros ostavljenoj na mostu u povijesnom središtu Ljubljane. Netko nepoznat još ju je za Tromostovje vezao lancima. Uoči referenduma taj netko očito se odlučio na pomalo neslanu, ali dobru šalu. Bivši premijer Janša se očito ne šali. Ispreskakao je Pahora i matirao ga referendumom. A sad se u medijskim istupima vraća unatrag, u savudrijsku je valu i to turbulentne 1991.

Na Hrvatsku s pet pušaka

Predsjednik Kučan potvrdio je da je Janšu spriječio u namjeri da pošalje vojsku. Kad ovako nešto čujemo, pitamo se koja je to stvarna namjera bila. Koju vojsku je Janša namjeravao 1991. poslati na savudrijsku valu? Slovensku u nastajanju sa stotinjak teritorijalaca i 5 pušaka m-48?Teško. Tko je te krvave 1991. vojsku na ratom pustošenu Hrvatsku uopće mogao poslati bez Miloševićevih aranžera. Jedna tek nastala zemljica? Teško. Janšina izjava otvara ozbiljna pitanja na koja je hrvatska politika danas trebala iskazat stav i kičmu. I zatražiti odgovore. A po običaju nije. Zašto?


Nema komentara

Anketa

Ustavi