RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kolinda Grabar-Kitarović: Podržavam odluku Vlade da ne prima političke optužnice iz BiH

Napisano 04.06.2015. 15:44
Kolinda Grabar Kitarović

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović smatra da su dobri koraci u odnosima Hrvatske i Srbije što su dvije zemlje usuglasile popis od ukupno 1606 nestalih osoba tijekom rata na području Hrvatske od 1991. do 1995. godine, te što je Srbija izručila Hrvatskoj hrvatskoga ratnog veterana Veljka Marića na odsluženje kazne.

Tijekom radnog posjeta Hrvatskoj ratnoj mornarici (HRM) u njihovu sjedištu u luci Lora, predsjednica Grabar-Kitarović izjavila je novinarima da ti koraci otvaraju prostor za daljnji razvoj odnosa između Hrvatske i Srbije za što se, podsjetila je, osobno zauzimala od samoga početka.

Predsjednica je istaknula kako se zauzima za ubrzavanje rješavanja otvorenih pitanja, rekavši da se "nada i vjeruje da će se intenzivno krenuti rješavati pitanja više od 1600 nestalih osoba čije obitelji čekaju trenutak da zatvore to poglavlje povijesti i nađu mir, te u konačnosti nađu mjesto na kojemu će se moći pokloniti svojim najmilijima".

Na pitanje novinara hoće li se zauzimati da Veljko Marić bude pomilovan, Grabar Kitarović odgovorila je kako Veljko Marić treba podnijeti zahtjev za pomilovanje. Objasnila je da će se, ako on to učini, postupak provesti u skladu sa svim zakonskim propisima u kojima će proći sve instance pravosuđa i povjerenstvo za pomilovanja, prenosi Fena.

Komentirajući pak odgovor koji je hrvatska Vlada u srijedu uputila susjednoj Bosni i Hercegovini "da neće primati političke optužnice", predsjednica je ocijenila da je riječ o dobroj odluci Vlade, s kojom se slaže i koju podržava.


Nema komentara

Anketa

Ustavi