RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Na Trgu svibanjskih žrtava obilježena 22. godišnjica raketiranja Zagreba

Napisano 02.05.2017. 23:32

Na obilježavanju 22. godišnjice raketiranja Zagreba i stradavanja civila danas su predstavnici Udruge hrvatskih civilnih stradalnika i izaslanstvo Grada Zagreba odali počast stradalim civilima, zapalili svijeće i položili vijence ispred spomen-ploče na Trgu svibanjskih žrtava.

Godišnjica se obilježava u spomen na građane poginule u raketiranju Zagreba 2. i 3. svibnja 1995. Tada je napadnuto gradsko središte, Klinika za dječje bolesti u Klaićevoj, Hrvatsko narodno kazalište, Draškovićeva, Stara Vlaška, Petrinjska, Zrinjevac, Križanićeva.

Predsjednica Udruge hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije Marija Vražić podsjetila je da je u napadu poginulo sedmero ljudi, a 205 ranjeno, od čega 49 teško. Ističući da civilne žrtve nisu dobile tražena prava, pozvala je odgovorne da riješe taj problem, HRT.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Vesna Kusin istaknula je da je napad na Zagreb bio odmazda za akciju Bljesak i ponovila kako je u napadu na gradsko središte sedam osoba poginulo, a ranjeno 205. Dodala je kako je u spomen na taj događaj 2007. Grad Zagreb na Trgu svibanjskih žrtava postavio spomen-ploču gdje im se svake godine odaje počast.


Nema komentara

Anketa

Ustavi