RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Novim Zakonom o braniteljima obuhvaćeni i pripadnici HVO-a

Napisano 05.02.2015. 19:33
Prosvjed u Savskoj 66

I nakon 108 dana braniteljskih prosvjeda ispred Ministarstva branitelja u Zagrebu nije nađen zajednički jezik s aktualnom hrvatskom vlašću za rješavanje problema hrvatskih branitelja (HV i HVO) koji su se nagomilali i nakupili u prošlih 20-ak godina, za agenciju Fena prenio je 100 postotni hrvatski ratni vojni invalid Marko Radoš Mara.

Po riječima Radoša, inače  podrijetlom iz Tomislavgrada, hrvatski branitelji traže jedinstveni zakon o pravima hrvatskih branitelja, stradalnika i obitelji branitelja iz Domovinskog rata, gdje su svrstani i pripadnici HVO te da taj zakon bude na ustavnoj razini.

- Na prosvjedu sudjeluju i hrvatski branitelji pripadnici HVO-a kao i sve braniteljske udruge proistekle iz postrojbi HVO-a koji daju punu potporu njima u Savskoj 66 - istaknuo je Radoš.

Ministar Matić je, kako Radoš kaže, izmjenama i dopunama zakona iz 2012. godine najviše oštetio upravo pripadnike HVO-a, koji su do tada ostvarivali svoja prava u RH.

- Novim Zakonom o pravima hrvatskih branitelja iz domovinskog rata konačno bi se trebali regulirati status i prava hrvatskih branitelja pripadnika HVO-a i radi toga su uključeni i pripadnici HVO-a u pripremi ovoga novog zakona - naglasio je Radoš.

Uz to je još dodao kako je formirano radno tijelo koje priprema novi zakon u koji su uključeni predstavnici branitelja, stradalnika i obitelji poginulih, zatočenih i nestalih branitelja iz Domovinskog rata kao i predstavnici HVO-a koje je u radno tijelo predložio Hrvatski narodni sabor.

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi