RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

PRAVI PREDSJEDNIK: Susret Čović - Josipović

Napisano 30.03.2010. 23:50
josi-covic

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović razgovarao je danas u Zagrebu sa predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Tom prilikom Josipović se interesirao za aktualne prilike u BiH i za položaj hrvatskoga naroda, navodi Fena.

"Izuzetno me veseli što predsjednik RH Ivo Josipović odlično poznaje prilike u BiH. BiH je evidentno jedan od prioriteta u njegovoj politici i ono što će on raditi u predstojećem periodu kao predsjednik. Dobio sam priliku da ga iscrpno informiram kako ja danas doživljavam odnose u BiH kad su u pitanju ustavne promjene, ekonomska situacija i položaj hrvatskog naroda u BiH. Vjerujem kako će predsjednik Republike Hrvatske doći uskoro u službenu posjetu BiH kako bi se u Sarajevu susreo sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti BiH, i kako će posjetiti srednju Bosnu i Mostar", istakao je Čović.

Kada je riječ o ustavnim promjenama u BiH, Čović je naglasio kako će do njih doći nakon općih izbora, odnosno da je unutrašnji dogovor u BiH nakon listopada mnogo realniji.

Također, Čović je upoznao Josipovića i s prijedlogom HDZ-a BiH koji se odnosi na novi ustav BiH, a koji na srednjem nivou vlasti predviđa četiri teritorijalne jedinice.

Sugovornici su se složili kako u BiH sva tri konstitutivna naroda moraju biti istinski ustavno jednakopravna, da se sva tri konstitutivna naroda i građani BiH trebaju dogovoriti oko novog ustava, kako BiH mora biti stabilna država u međunarodno priznatim granicama i da njena budućnost mora biti u euroatlantskim integracijama, navodi se u priopćenju.

(fena)


Nema komentara

Anketa

Ustavi