RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Priopćenje HSP dr. Ante Starčević u vezi političke krize u BiH

Napisano 24.03.2011. 10:14
HSP dr. Ante Starčević

Slijedom događanja kojih smo svjedoci pri konstituiranju Doma naroda Federacije BiH i uspostave Vlade, HSP dr. Ante Starčević ovim priopćenjem obraća se javnosti RH i BiH. Ne možemo ostati po strani jer smo svjedoci nepoštivanja izborne volje velike većine konstitutivnog hrvatskog naroda u BiH. Najoštrije osuđujemo onemogućavanje legitimno izabranih predstavnika hrvatskog naroda u ostvarivanju stvarne i institucionalne jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH. Predstavnici koji su onemogućeni u provođenju istog dobili su gotovo 90 % glasova hrvatskih birača na zadnjim izborima.

Ovim putem želimo ukazati kako oni koji sudjeluju u ovoj postizbornoj farsi, svjesno omogućuju stvaranje nove alijanse u BiH te ih treba jasno i glasno prokazati kao izdajnike hrvatskog naroda i njegovog interesa u borbi za svoju opstojnost na području cijele i cjelovite BiH. Novoimenovani, nelegitimni predsjednik Federacije BiH Živko Budimir dolazi iz redova HSP-a, marionetske stranke u rukama SDP-a BiH i Narodne stranke - Radom za boljitak. Okupljeni i ujedinjeni oko svojih partikularnih interesa, samo s jednim ciljem a to je podjela plijena. Ovakvim potezom predstavnika HSP-a mi u HSP dr. Ante Starčević nismo iznenađeni, znamo da iza njega stoji vodstvo stranke na čelu sa tandemom Jurišić-Đapić čiji politički put karakterizira nedosljedno provođenje programa i obećanog prije izbora te nevjerodostojno i neprincipijelno koaliranje.

Izražavamo svoju nadu da će Središnje izborno povjerenstvo BiH na čelu sa predsjednicom Irenom Hadžiabdić i Ustavni sud BiH donijeti odluku i pravorijek u kojima će decidirano stajati da je došlo do kršenja Zakona u procesu uspostave vlasti u Federaciji. U suprotnom dajemo javnu potporu Hrvatima u BiH da ne priznaju odluke koje su nezakonite i neustavne te dajemo punu potporu sazivanju Hrvatskog narodnog sabora. Ujedno pozivamo sve Hrvate s područja BiH koji pripadaju demokršćanskom, pravaškom i starčevićanskom svjetonazoru da se priključe Saboru svih pravaša u BiH koji će biti održan u mjesecu lipnju ove godine. Da tako ujedinjeni oko Starčevićevih načela iskreno i pošteno pokušamo izboriti ostanak na svojim ognjištima te doprinijeti boljitku svoje uže i šire zajednice.

Glavni tajnik stranke
Pero Ćorić

Predsjednica stranke
Ruža Tomašić


Nema komentara

Anketa

Ustavi